Kimisi memleketi Cahit Sıtkı Tarancı gibi, kimisi Faruk Nafiz Çamlıbel gibi, kimisi de hayallerinde yarattığı gibi ister ama memleket nasıl olursa olsun insanın yüreğinin bir parçasıdır. Gençliğin ayak izlerini barındıran memleketi sevmeli, memleketi memleket eylemeli.
 
Cahit Sıtkı Tarancı der ki;
 
Memleket isterim
 
Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun;
 
Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
 
Memleket isterim
 
Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun;
 
Kardeş kavgasına bir nihayet olsun.
 
Memleket isterim
 
Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun;
 
Kış günü herkesin evi barkı olsun.
 
Memleket isterim
 
Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun;
 
Olursa bir şikâyet ölümden olsun.
 
Kuşların çiçeklerin diyarı olarak eylemek istersen memleketini sende elini taşın altına at.
 
Hepimiz memleketimizi seviyoruz ama sevmekle kalıyoruz. Vakit hareket vaktidir, sorunları olan bir şehrimiz var bunların her biri zaman içersinde düzelecektir, ne de olsa sorunlar çözülmek için vardır. Belediyemiz Batman adına gerekli çalışmaları yapacaklardır fakat talep fazla ve arz noktası çok düşük olunca bu dengesizlik toplumu sıkar ve huzursuzluk doğurur.
 
Batman halkı çoğu zaman belediyeden şikayetçi olmuştur, evet belediyenin bir çok noktada yanlışı var fakat suçu kendinde aramayı veya başka nedenlerde görmeyi pek düşünmemiştir. Çevre kirliliği şehrimizde büyük bir sorun ve biz bu sorunu daha da çözülmez hale getiriyoruz, güzel bir Batman istiyoruz ama emek sarf etmiyoruz bu olmaz istediğini almak istiyorsan eğer ona uygun ortam sağlayacaksın, temizliğin imandan geldiğini biliyorsan eğer ona göre de yaşamayı bilmelisin.
 
Yeşillik arar dört bir yanda gözlerimiz ama ne görelim Batman modern zamanın verdikleriyle binalaşan bir yapıya bürünüyor. Yatırımlar inşaat sektörüne ve kahvehanelere oluyor böyle bir şehir sosyalleşemez ve negatif yönelme gösterir gelişim açısından, biliyoruz bu işlerde para çok ama binalar yüzünden iklim değişiyor, kahvehaneler yüzünden gençler ilgi alanlarından hızla uzaklaşıyor. Bu memlekete yatırım yapılacaksa tamamıyla para amacı gütmeyen sosyalleşme adına yatırımlar yapılmalıdır.
 
Eğitim benim perspektifimden Batman adına sorunların ana kaynağıdır, öncellikli olarak bireyin gelişimi çevre ve aileden geçer buna bağlı olarak ailelerin ciddi bir sorumluluk alması gerekiyor, birey çevrede kalınca iyi bir karaktere bürünmüyor ve hayırlı bir evlat niteliğine ulaşamıyor bunun sonrasında ise çocuğu çevreye bırakan aileler sonradan sitem ediyor. Bunun önüne geçmek lazım bir baba bir anne çocuğunun en iyi dostu olmalıdır.Boşuna eğitim şart denilmiyor ve Batman'a eğitim
 
acilen şart. Her noktadan bakılırsa bakılsın eğitim memlekete lazım bu da zaman içersinde gerçekleşecek durumdur.
 
Bende;
 
Haftanın 2 günü dengbejlerimiz parklarda içimizi ferahlattığı, Atatürk parkı önünde kemanların çalındığı, Gülistan caddesinde sokak sanatçıları boy gösterdiği, Diyarbakır caddesinin ara sokaklarında sahaflar açıldığı, Sanat sokağının kahvehanelerle değil de sanatımızla dolduğu, kredi çekilip alınan lüks araçların değil de bisikletler tercih edildiği, kahvehanelerde onu bunu çekiştireceğimize gıybet edileceğine yarar işler yapıldığı,bilgisizlikten gelen öfkemiz değil bilgimiz konuşulduğu, ötekileştirmeden ve zihniyeten açık olup yaşanan bir memleket isterim.
 
Güzel bir Batman için hepimiz sorumluyuz ve aydınlık günler bizi bekler.
 
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi olması dileğiyle. Hoşçakalın...