Nüfusu hızla artan Batman artık kabuğuna sığmıyor…

Sığınmacılarla birlikte nüfusumuz 600 bine dayanırken, kentte belediyecilik hizmetleri daha da önemli bir rol alıyor.


Yerel seçimler biteli 6 ayı geçti. Yeni başkanların kadro kurma süreci, birimlerdeki yeni yapılanma derken yeni yönetime haliyle bir süre vermek gerekiyordu.


Ancak ne yazık ki aylar geçmesine rağmen belediyede henüz ne istenen çalışmalar başlandı ne de birimlerde beklenen değişiklikler oldu. Eşbaşkan yardımcıları bile geçtiğimiz haftalarda belirlenebildi. Açıkçası belediyede olup bitene ne partilisi ne de sade vatandaşı anlam veremedi.


Neyseki oldukça rötarlı da olsa asfaltlama çalışmalarına başlandı.


Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, kamuoyunun yakından tanıdığı isimler. Akel, başkan yardımcılığından gelen tecrübeyle, Özdemir ise toplumla olan diyaloğuyla sevilen isimler. Ancak bu ikili her ne hikmetse kadrolarını kurmakta epey zorlandı.


Batman’ın temizliğinden, yolların hendekli haline birçok sorunla karşı karşıya Özdemir ve Akel…


Bu süreçte Akel ve Özdemir, kaldırım işgalleri gibi büyük bir ayıbı ortadan kaldırmasını bildi. Bu konuda sezarın hakkını sezara teslim etmek gerek. Ancak ne yazık ki temizlik, yolların berbat hali, yeşil alanların yetersizliği, su kesintileri, yeni imar alanlarıyla ilgili çalışmalarda henüz istenilen tempo yakalanmadı.


Özellikle Batman’a sığınan Suriyeli Kürtler ve Ezidiler için de ciddi çalışmalar yürüten Akel ve Özdemir, artık kentin sorunlarına da dönmeli. Sığınmacılar için elbette herkes üzerine düşeni yapmalı ama kendi sorunlarımızı da unutmamamız gerek. Umarım önümüzdeki günlerde belediye kentte daha ciddi projeler üretir.


ANIZ VE HAVA FİŞEK AYIBI SONA ERMELİ

Her ne kadar bu yıl Batman kent merkezinde anız yakanların sayısı azalsa da komşu ilçe Bismil’deki çiftçilerin anız yangınları Batmanlılara nefes aldırmadı.


Valilik başta olmak üzere ilgili kurumlar para cezaları uyguluyorsa da sorunun önüne geçilemiyor.


Bu işin tek bir çözüm noktası kaldı bana göre…


O da anız yakan çiftçiye destekleme primlerinin verilmemesi.


Anız yakan çiftçilerin uydudan tespit edilerek para cezalarının yanı sıra destekleme primi de kesilmeli. Aksi halde bu zalim çiftçiler toprak altındaki yüzlerce cana kıymaya ve Batmanlıların nefes aldırmamaya devam edecek.


Anız yakmalar öyle bir hal aldı ki, Batman-Diyarbakır karayolunda yolculuk yapanlar, araçlarının bile camını açamaz hale geldi.


Toprak altındaki canlıları, astım hastalarını, yaşlı ve çocukları düşünmeyen bu çiftçilere en ağır cezaların verilmesi hem kamuoyunun vicdanını rahatlatacaktır hem de çözüm için önemli bir etken olacaktır…


Anız kadar havai fişek ayıbı da bir türlü sona erdirilemedi memlekette.

Valiliğin aldığı yasakları insanların gözüne sokar gibi çiğneyen kendini bilmez bazı düğün sahipleri cahillikte sınır tanımıyor.


Gecenin yarısı demeden havai fişek patlatan had bilmezlere de ağır cezalar verilmeli. Eğlencenin dozunu kaçırarak yaşlı, hasta ve çocuk demeden gece 24.00’te insanlara rahatsızlık veren bu şahıslara gerekli yasal işlemlerle birlikte para cezaları da en ağırından verilmeli.


***


Memlekette sorunlar böyle.

Hayat, sorunlarımızdan ibaret değil elbet.

Şu günlerde Kobani ve Şengal’den kentimize gelen sığınmacıları ağırlıyoruz. Bu süreçte tüm Batmanlıların yardımseverliğini en iyi şekilde göstermesi gerekiyor. Önümüz kış, sığınmacıları lütfen unutmayalım. Gıda ve giyim başta olmak üzere yardım ulaştırmada cömert olalım.


Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam alemi ve Batmanlıların mübarek Kurban bayramını kutluyorum.