14 Aralık itibariyle cemaat-AKP savaşı yeni bir boyut kazandı ve boyutta tarafsızlık diye bir tabir söz konusu değil çünkü Erdoğan'ın ''taraf olmayan bertaraf olur'', Davutoğlu'nun HDP'ye ''cemaat ile görüşüyorlar'' açıklamarı her kesime bir sesleniş türündendi ve bu açıklamaların kısa özeti şu; saflar bellirginleşsin, savaş tam anlamıyla şimdi başlıyor...
Güç sahibi AKP, gücün verdikleri ile cemaatin üzerine saldırırken, cemaat bir şeyleri beklercesine demokrat görünümlü bir duruş sergiliyor ve Fetullah Gülen'in son açıklamaları ise hiç beklenmedik bir anda yıkıcı bir darbe vuracaklarının habercisi gibi. Herkul.org'da 'Demek ki doğru yoldasınız' başlıklı sohbetinde son yaşananlar üzerine yorumlarda bulundu ve benzetmelerle iktidara mesaj gönderdi. Çoğu kesim cemaatin 17 Aralık'da bir hareketlilik yaşatacağını düşünüyor fakat Fetullah Gülen'in bu sohbeti bunu desteklemiyor, bu sohbet beklenmedik bir zaman ve beklenmedik bir tepkinin habercisi.
Öncelikle bu savaşın kazananı olmayacaktır, Benjamin Franklin'in meşhur sözü akıllara geliyor ne de olsa. Yıpranma payı ve kazanımlar söz konusu olacaktır fakat yüzde yüz bir başarı sağlanamayacaktır çünkü yılların oluşturduğu bir yapıyı 2 yılda yıkmak mümkün olmayacaktır.
Savaşlar taraflar dahilinde gerçekleşir ve şu an ki savaşda kimlik ve geçmiş taraflılık kılavuzu. Tarafsızlık her ne kadar hükümet için geçerli bir tutum olmasa da bu savaş da yer almak istemeyen yapılar ve kişiler muhakkak olacaktır.
Cemaatin geçmişte ki tutumu Kürt hareketinden bazı kesimleri AKP'nin safına çekmiş gibi görünüyor. Kürt hareketinin cemaat safında olmayacağı belirgin bir durum fakat bu savaşda tarafın hangi yönünde duracakları önümüzde ki günlerde belli olacaktır.
Öyle ki bu savaşda ülkede temizlik yaratılacağı iddia edilse de, bu hukuksuzluklar ile ülke dibe batar ve dünyada itibarsızlaşır. Olmayacak işler oluyor ve bunlar hükümet tarafından normal şeylermiş gibi anlatılıp daha da ilerisine gidileceği konuşuluyor. Bu yaşananlar ülke zararına hizmet eder. İki hizmet anlayışına sahip yapının bunu yapması da abes kaçmaz mı!
Yaşananlar önümüzde ki günler adına daha çetin zamanlar yaşayacağımızın göstergesi.
Unutmayın sevgili okurlar; demokratik duruş, durumlara göre şekil almaz...
Yarınınızın, bugününüzden daha iyi olması dileğiyle, hoşçakalın...