**Batman Anadolu Lisesi’nin ortaokul öğrencilerine yönelik 3.’sünü gerçekleştirdiği ‘Kim Korkar Matematik’ten olimpiyatında dereceye giren öğrencilere tam, yarım ve çeyrek altın dağıtıldı. Yarışmada Fatih Ortaokulu birinci oldu.

“MATEMATİK HAYATTIR...”
Batman Anadolu Lisesi’nin ‘3. Kim Korkar Matematik’ten yarışması dün Kültür Merkezi’nde 48 okulun katılımıyla gerçekleştirildi. ‘Matematik hayattır’ projesi kapsamında düzenlenen yarışmanın finaline Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Şirin Temiz, Milli Eğitim Şube Müdürleri, BAL Okul Müdürü Mehmet Konak, okul idarecileri, yarışmaya katılan öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Amaçlarının öğrencilere matematiği sevdirmek oduğunu belirten Okul Müdürü Mehmet Konak: “Batman merkez köy okulları dahil olmak üzere toplam 48 okul yarışmaya katıldı. Her okuldan 3’er öğrenci yarıştı. Her yıl farklı okuların yarışmaya katılması bizi mutlu ediyor” dedi.



ŞAMPİYON FATİH ORTAOKULU
8 Matematik öğretmeninin jürisi olduğu yarışmada, Fatih Ortaokulu öğrencileri birinci olurken, İMKB Pazaryeri Ortaokulu ikinci, Vali Zeki Şanal Ortaokulu öğrencileri de üçüncü oldu. Birinci olan öğrencilere tam, ikincilere yarım, üçüncü olan öğrencilere ise çeyrek altın hediye edildi. BAL Müdürü Mehmet Konak, yarışmada emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim