Okulların masa, sandalye ve büro ihtiyacını karşılayan öğrenciler; “Tatil demeden çalışıyoruz. Döner sermayadan ortalama aylık bin TL alıyoruz” diyorlar.

ÜRETEN LİSE
Batman’ın ilk mesleki liselerinden olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hem okuyor hem de meslek öğreniyor. Mobilya, kaynak ve iç tasarım bölümünde toplam 200 civarında öğrencinin çalıştığını belirten okul yöneticileri; “Mobilya, metal, makine ve iç dekorasyon alanında eğitim gören öğrenciler, uygulama sınıfında öğrendikleri teorik bilgileri pratiğe dökerken, aynı zamanda meslek sahibi de oluyor. Öğrencilere teorik ve pratik eğitim açısından imkanlar sunuyoruz. Diploma dışında öğrencilere işyeri açma belgesi de veriliyor. Yine bu alanlarda eğitim gören öğrencilerimiz, Yüksek Öğretim Kurumları’na sınavsız geçiş yapabiliyorlar” dediler.



KURUMLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORLAR
Yıllık üretim kapasitelerinin taleplere göre değiştiğini ifade eden Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi yöneticileri, şöyle konuştular; “Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Mardin ve çevredeki bazı ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile protokol yapıyoruz.  Sıra, masa, sandalye, dolap ve büro malzemelerini zamanında yetiştiren öğrencilerimiz  tatil demeden çalışıyor. Öğrencilerimiz aldıkları maaşla ailelerinin geçimine katkı sağlıyor. Maddi durumu elverişli olmayan öğrencilere de yardım ulaştırıyoruz. Atölyelerimizde görevli eğitimciler gözetiminde mesleklerini icra eden öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. ‘Çok üreten çok kazanır’ mantığıyla öğrencilerimizi çalışmaya teşvik ediyoruz.”

YILDA ORTALAMA 4 MİLYONLUK CİRO
Yılda ortalama 4 milyon TL civarında ciro yapan EML’nin Mobilya-İç mekan tasarım bölümündeki öğrencilerinin 2015 yılında ürettiği malzemeler şöyle; “7000 sıra-masa, 1000 adet sınıf dolabı, 1000 adet öğretmen masası, 2500 adet sınıf panosu, 300 adet yönetici dolap takımı, 300 adet kütüphane dolabı, 200 adet 10 gözlü öğretmen dolabı, 500 adet yazı tahtası.” (Bahar Çakar-Hasan Hüseyin Çelebioğlu)

Editör: TE Bilişim