** Batman Üniversitesi Rektörlüğü ile Batman İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında ‘Eğitimde İş Birliği Protokolü’ imzalandı. Protokol, mesleki ve teknik eğitimin niteliğini arttırmayı, eğitim hizmetlerini geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

“GENÇLERE HAYIRLI OLSUN”
Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde gerçekleşen ‘Eğitimde İş Birliği Protokolü’ imza törenine Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulvahap Hınç katıldı. Batman’da mesleki ve teknik eğitimin niteliğini arttırmayı, eğitim hizmetlerini geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçlayan ‘Eğitimde İş Birliği Protokolü’nü Rektör Prof. Dr. Uluçam ve Milli Eğitim Müdürü Kurtaran imzalayarak, protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu. “Eğitimde İş Birliği Protokolü” imza töreninde konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam; “Batman Üniversitesi olarak Batman’a bilim ve teknoloji alanında her türlü katkıyı sunmaya her zaman hazırız. Bugün Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile imzaladığımız bu protokolün gençlerimize, eğitimci arkadaşlara, Batman’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.



199 ÖĞRETMEN EĞİTİME ALINACAK
Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran: “Bilim ve teknolojideki gelişmeler, her alanda olduğu gibi eğitim alanında da hızlı bir şekilde sürmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitim okullarımızın nitelikli iş gücü yetiştirebilmeleri ve iş gücü kalitesini arttırmaları ancak öğretmenlerin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleriyle mümkündür. Üniversitelerimiz araştırma-geliştirme çalışmaları yapan, bilgi üreten ve teknoloji transferi yoluyla bilgisini sanayi ve toplumla paylaşmayı hedefleyen kurumlardır. Bu kapsamda İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ile Batman Üniversitesinin ilgili fakülte ve yüksekokulları ile Mesleki ve Teknik Eğitim okullarında görev yapan atölye ve laboratuvar öğretmenlerimizin hizmet içi eğitimleri hususunda işbirliği yapmaları önem arz etmektedir. Mesleki ve Teknik Eğitim alanlarındaki hizmet kurumlarımız ile yükseköğretim kurumlarının hizmet içi eğitimde iş birliği yapmaları Batman’da eğitimin niteliğini arttıracak, eğitim hizmetlerini geliştirecek ve bu hizmetlerin yaygınlaşmasını sağlayacaktır. İş birliği talebimizi kabul eden başta rektörümüz ve üniversitemizin tüm yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Bu arada ‘Eğitimde İş Birliği Protokolü’ kapsamında, ilimizdeki mesleki ve teknik eğitim okullarında görev yapan, 24 farklı alanda toplam 199 öğretmen, hizmet içi eğitime alınacak.

Editör: TE Bilişim