** Bu yıl ikinci yapılan ‘Eğitim çalıştayı’na katılan Vali Azmi Çelik; “Eğitimde başarımızı arttırmalıyız. Ülke sıralamasında 65’lerden, nasıl 45’lere, 40’lara ve 35’lere düşürebiliriz, onun arayışı içinde olmalıyız” dedi.

EĞİTİMDEKİ SORUNLAR KONUŞULDU

‘Eğitimde Yerel Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu ‘Batman 2. Eğitim Çalıştayı’ Batman Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantıya Vali Azmi Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, akademisyenler, eğitim sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı. Çalıştay’ın açış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik: “Eğitimle ilgili sorunlara bizlerin dışındaki paydaşların nasıl baktıklarını öğrenmek, onların görüşlerine başvurmak, sorunlara birlikte çözüm üretmek ve çocuklarımıza nasıl daha güzel bir gelecek bırakabiliriz endişesiyle bunları paylaşmak bu çalıştayı gerçekleştirmekteki ana hedefimizdir. Herkesin soruna bakış açısı farklı olabilir, önemli olan iyiye, doğruya ve güzele ulaşabilmektir. Doğruyu ve güzeli kimden gelirse gelsin kabul etmektir” dedi.

VALİ ÇELİK: “OKUL SAYISI ARTIYOR”
Daha sonra söz alan Vali Azmi Çelik ise şunları söyledi: “ Derslik sayısında, okul sayısında önemli artışlar var, tüm bu gelişmelere rağmen ortada bir sorun var. Burada yapacağımız çalışmamızın ismine çalıştay dedik, ama asıl amacımız birbirimizi anlamamızdır. Burada dile getirilecek olan sorunların, yerel sorunlar ve çözüm önerileri olması önem arz ediyor. Genel ve Merkezi Yönetim ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri de, ilgili yerlere iletilecek. Orta ve uzun vadede yapılacaklar belli, bizim önceliğimiz kısa vadede, yani 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında, başarımızı 10 veya 20 puan nasıl arttırabiliriz. Ülke sıralamasında 65’lerden, nasıl 45’lere, 40’lara ve 35’lere düşürebiliriz, onun arayışı içinde olmalıyız. Çocuklarımızın hak ettikleri eğitim öğretim yuvalarında, eğitim hayatlarına devam etmelerine vesile olacak, hem de ufak da olsa, katkı sunmanın mutluluğunu yaşamış olacağız.”  

Editör: TE Bilişim