** ‘Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı öncesi ortaokul müdürleri bilgilendirme’ toplantısında konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik; “Eğitimin her alanında standartı yükseltmek zorundayız” dedi.

 

“DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ”
28-29 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak olan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi) Ortaokul Müdürleri toplantısı Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Şube Müdürleri Gönül Fırat, Orhan Yavuz, Batman merkez ve merkeze bağlı köylerde eğitim veren Ortaokul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Çelik, eğitimde kaliteyi artırmak için daha çok çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, şöyle devam etti: “Ortaokul kısımları bizim için çok önemli, eğitim açısından istediğimiz noktaya bizi taşıyacak olan ikinci 4 yıllık dönem. Özellikle 5. Sınıf öğrencilerini sosyal yönden çok güçlü kılamazsak sonraki yıllarda doğal olarak öğrenci seviyesinde düşüş yaşanıyor. Bu açıdan özellikle 5. Sınıfların üzerinde önemle durulması ve öğrencinin üst sınıflara daha donanımlı geçmesi gerekmekte.  Eğitimin her alanında standartları yükseltmek zorundayız. Eğitimdeki özgürlüğümüzü kullanırken sorumluluğumuzu da yerine getireceğiz.”

 

“DİYALOGA AÇIĞIZ”

Diyaloga daima açık olduğunu da belirten Çelik, sözlerini şöyle tamamladı; “Milli Eğitim çok güçlü bir camiadır, hep birlikte elbirliği içinde çalışarak eğitimdeki sorunları aşabilir ve eğitimde arzulanan standardı yakalayabiliriz. Sizlerden daha çok çalışma ve çaba bekliyoruz. Yapacağınız çalışmalara her zaman destek olduğumuzu bilmenizi isteriz. Hepimizin üzerine düşen bir sorumluluk var, nasıl bir toplum, nasıl bir çocuk ve nasıl bir okul istiyoruz? Bu isteğimize ulaşmak için ne yapmamız gerekiyor? Bu anlamda değerli fikirlerinize ihtiyaç var. Her zaman diyaloga açığız ve başarıya ancak diyalogla ulaşılabileceğine inanıyoruz. 28-29 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavlarında sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum.” 
Editör: TE Bilişim