** 1987 yılından bu yana kentin eğitiminde önemli bir yeri dolduran TED Batman Koleji, bir eğitim-öğretim sezonunu daha başarıyla geride bırakmaya hazırlanıyor. Kolej Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan, 700’ü aşkın öğrencilerini sadece sınavlara değil, hayata da hazırladıklarını belirtiyor...

** Özkan, şöyle devam ediyor: “Birçok iş sektöründe yanlış olan ya da yanlış giden işler için ‘pardon’ diyebilirsiniz.  Ancak eğitim için böyle bir lüksünüz olamaz. Çünkü insan yetiştiriyorsunuz ve bunun hatası olmaz” diyor...

BİR OKULDAN ÖTESİ...
Batman’da 29 yıldır eğitim sektörüne yön veren TED Batman Koleji, her geçen gün eğitimdeki kalitesini arttırıyor. İki yıl önce 20 bin metrekare üzerindeki modern binasında hizmet vermeye başlayan TED Koleji, öğrencilerini sınavların yanı sıra hayatın her alanına da hazırlıyor. Batman Çağdaş Editörü Barış Arslan, TED Batman Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan’la bir araya gelerek, ‘eğitim’ üzerine konuştu. Eğitim yuvalarında sağlıklı bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten Özkan: “Eğitimin dar kalıpların içine sıkıştırılmayacağına, sanatla ve sporla desteklenmeden sağlıklı bireyler yetiştirilemeyeceğine yürekten inanıyoruz. Öğrencilerimize öncelikle düşünmeyi, üretmeyi, kendini özgürce ifade edebilmeyi, dünyaya geniş bir perspektiften bakabilmeyi, özgüveni, paylaşmayı ve hayal etmeyi öğretiyoruz” dedi.


“HATA LÜKSÜMÜZ YOK...”
Eğitim-öğretimde değerler eğitimine büyük önem verdiklerine de dikkat çeken Özkan, şöyle devam etti: “Henüz anaokulu çağında ailemize katılan ve birer yetişkin olarak mezun ettiğimiz öğrencilerimiz, hayatlarının en önemli  dönemini bu eğitim kurumunun çatısı altında geçirmektedirler. Bu bilinç içinde öğrencilerini kucaklayan TED Batman Koleji, yalnızca bir okul değil, bir yuvadır. Bu anlamda eğitime büyük önem veriyoruz. Birçok iş sektöründe yanlış olan ya da yanlış giden işler için ‘pardon’ diyebilirsiniz.  Ancak eğitim için böyle bir lüksünüz olamaz. Velilerimize ‘biz yapamadık, olmadı ya da pardon’ diyemeyiz. Çünkü biz insan yetiştiriyorsunuz ve bunun hatası olamaz.”


TEOG’DA TÜRKİYE DERECELERİ
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında öğrencilerinin Türkiye dereceleri elde ettiğini ifade eden TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan: “Ortaokul öğrencilerimiz her yıl olduğu gibi bu yılda TEOG’da Türkiye dereceleri elde etti. Bir öğrencimiz Türkiye birincisi, iki öğrencimiz Türkiye ikinciliği, üç öğrencimiz Türkiye üçüncüsü, dört öğrencimiz de Türkiye dördüncüsü oldu. Alanında uzman eğitimci kadromuz öğrencilerimizi sınavlara tüm yönleriyle hazırlıyor” diye konuştu.


SINAVSIZ ÖĞRENCİ ALINMIYOR
Yönetim Kurulu Başkanı Özkan, önemli bir ayrıntıya daha dikkat çekiyor. Özkan, 7 derslikli anaokul, 16’şar derslikli ilkokul, orta okul ve lise bölümlerindeki tüm öğrencilerin belirli testler ve sınavların ardından okula alındıklarına işaret ediyor ve ekliyor; “Türk Eğitim Derneği’nin uzun yıllardır uyguladığı kriterler var. Tüm branşlarda uzman öğretmenlerimizin uyguladığı test ve sınavların ardından başarı ortalaması yüzde 65’i bulan öğrencilerin kabulü yapılıyor. TED, ilkeleriyle var olan bir eğitim kurumudur. Hedefimiz topluma ve cumhuriyete faydalı bireyler kazandırmaktır.”



“TİCARETHANE DEĞİL, EĞİTİM YUVASIYIZ”
Okul kampüsündeki sosyal tesislerin sadece öğrenciler ve öğrenci veliler tarafından kullanıldığını da ifade eden Özkan, sözlerini şöyle sürdürüyor; “Bizi birçok eğitim kurumundan ayıran belirgin özelliğimiz; sadece eğitim üzerine yaptığımız planlamadır. Günümüzde bazı eğitim kuruluşlarının sosyal tesisleri ticaret mantığıyla işletiliyor. Ancak biz de böyle bir durum yok. Açık-kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, tenis kortu, basketbol ve halı sahanın bulunduğu kampüsümüzden velilerimiz istediği saatte faydalanabiliyor. Önceliğimiz her zaman öğrencilerimiz ve velilerimizdir. Ticari mantık gütmüyoruz.”

 

DÜMENDE DUAYEN EĞİTİMCİ
Kolejin idare dümeninde ise tecrübeli bir isim bulunuyor. Uzun yıllar Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’nde kurucu müdürlük yapan duayen eğitimci Hasan Erdal, TED Batman Koleji’nde Genel Müdürlüğün yanı sıra lise müdürlüğü görevini de yürütüyor. Önümüzdeki yıl ilk kez lise bölümünde mezun vereceklerini ifade eden Genel Müdür Erdal: “Bu yıl 12. Sınıf kayıtlarını da alacağız. 12. Sınıf öğrencilerimiz bu yıl 2 aylık yaz kurslarına alınacak. Ayrıca şu anda her Cumartesi sayısal sınıf öğrencilerine yönelik etütler düzenliyoruz. Yine önümüzdeki yıl ilk kez Bilim Müzesini de açacağız. Eğitim yuvamızda eğitim-öğretimde gösterdiğimiz titizliği sanatsal yönlerde de gösteriyoruz. Hızlı okuma, model uçak, fotoğrafçılık, keman-gitar, piyano ve deney kulüpleri başta olmak üzere birçok kulüpte öğrencilerimizin yetenekleri işleniyor” dedi.



“ÖZGÜVEN AŞILIYORUZ”
Okul Müdür Yardımcılarından Neşe Yılmazer ise anaokul başta olmak üzere tüm branştaki öğrencilerine özgüven aşıladıklarını söyledi. Yılmazer, şöyle devam etti; “Anaokuluna 48-66 ay arasındaki çocuklar alınıyor. Gelişim psikolojisinde 0-5 yaş kişiliğin gelişmesinde büyük önem arz eder. Anaokul öğrencilerimize değerler eğitimi ve branş derslerinin yanı sıra haftada 10 saatlik İngilizce eğitimi veriliyor. Ayrıca minik öğrencilerimiz resim ve müzik gibi sosyal aktivitelerle de sanatsal anlamda yoğruluyor. Tüm branşlarda önceliğimiz özgüveni olan öğrenciler yetiştirmek.”



GÜÇLÜ EĞİTİM KADROSU
VE YABANCI DİL ÖNEMİ...
Çelebi Aslan, Candar Toprak, Bilal Ekinci, Bilal Bedir gibi alanında uzman tecrübeli eğitimcilerin de bulunduğu kolejde yeni eğitim-öğretim yılında 6’sı yabancı uyruklu olmak üzere toplam 14 İngilizce öğretmeni görev yapacak. İngilizce eğitimine büyük önem verdiklerini belirten TED Batman Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özkan; “Kolejimizden mezun olan her öğrenci iyi derecede İngilizce diline hakim olabiliyor. Ayrıca her mezun öğrencimiz sanatsal bir yönüyle ön plana çıkıyor” diyor.



60 ÖĞRENCİYE BURS
Türkiye Eğitim Derneği’nin en önemli misyonlarından birinin dar gelirli başarılı öğrencilere yönelik sağladığı imkanlar olduğunu da kaydeden Özkan; “Bursluluk sınavlarımıza Türkiye geneli 55 bin, Batman özelinde ise 6 bin öğrenci başvuruda bulunmuştu. Kolejimizde şu anda tam ve yarı burslu olmak üzere 60 öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize üniversite yaşamlarında da maddi olanaklar sağlanıyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim