**8 bin 419 öğrenciye sahip Batman Üniversitesi, 2014-2015 eğitim sezonunda bin 800 öğrenci mezun etti. Bu yıl açtıkları İnşaat Mühendisliği bölümüyle 11 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam; “405’i Öğretim görevlisi eleman sayımızla yeni eğitim-öğretim sezonunda öğrenci sayımızı daha da artıracağız” dedi.

FAKÜLTE SAYISI 7’DEN 10’A
İnşaat Mühendisliği Fakültesine bu yıl öğrenci alacak olan Batman Üniversitesi Fakülte sayısını 10’a çıkarıyor. Fen-Edebiyat Fakültesi bölümünün ikiye ayrılmasıyla Üniversitede Fakülte sayısının da artacağını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam; “Yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci sayımızın 11 binin üzerine çıkmasını planlıyoruz. Fen-Edebiyat, Mühendislik-Mimarlık, Teknik Eğitim, Teknoloji ve Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler ve İslami İlimler Fakültesine bu yıl da eklediğimiz İnşaat Mühendisliği Fakültesi ile öğrenci sayımızı daha da artıracağız” diye konuştu.



BİN 800 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU
2014-2015 Eğitim-öğretim yılında bin 800 öğrencinin mezun olduğuna işaret eden Prof. Dr. Uluçam, şöyle devam etti; “Gerek öğretim görevlisi kadromuzda gerekse de öğrenci sayımız her yıl artıyor. Akademik alanda 405 öğretim görevlimiz var. Fakülteler, Enstitüler, Yüksekokullar ve Meslek okulları dışında da yabancı uyruklu öğrenci sayımız da105’e ulaştı. Her türlü teknolojik donanıma sahip kütüphanemizde 52.590 kitap, 320’si süreli yayın, 10’u veri tabanı, 720’si de görsel işitsel materyallerden oluşuyor.”

Editör: TE Bilişim