YENİ ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

24 Kasım Öğretmenler günü Batman’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kültür merkezindeki törene Vali vekili Cihat Arık, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Levent Zoroğlu, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğretmen korosunun müzik dinletisiyle başlayan etkinlikler kapsamında mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin törenine katıldı. Öğretmen andı okundu. Şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerini Vali Vekili Cihat Arık verdi.



EMEKLİ EĞİTİMCİLER UNUTULMADI

Emekli eğitimcilerden Ekrem Yardım, Sabri Şen, Süleyman Kavlak ve Yusuf Bıçakçı, plaketlerini Vali Yardımcısı Arık’tan aldı. Milli Eğitim Müdür Vekili Şafi Özperk, öğretmenlik mesleğinin dünyanın en kutsal, eski, güçlü ve etkili mesleği olduğuna dikkat çekti. Özperk, şöyle konuştu; “Öğretmenlik meslekler arasında tek ilahi olandır. Çünkü biz inanıyoruz ki, mutlak öğretmen Allah’tır ki; kutsal kitap net bir şekilde ifade koyan ve anlatır. Bizler bu kutsal mesleği icra ederken, devlet liderleri ve önemli şahsiyetleri yetiştiren öğretmenlerdir.”


“SABIR İSTEYEN MESLEK…”

Özperk şöyle konuştu; “Öğretmenlik, önemli olduğu kadar sabır isteyen bir meslek. Önemli olduğu kadar fedakârlık göstermesi gereken bir meslektir. Diğer yandan çocuklarımıza iyiliği, doğruyu güzellikleri öğretmemiz durumundayız. Bunun için de öncellikle bizim rol model olmamız gerekir. Hepimiz biliyoruz, milletlerin varlığını devam ettirmesi, gelişip kalkınması, öncellikle iyi yetişmiş, nitelikli insan gücüne bağlıdır. Nitelikli insan yetiştirmek de eğitim kurumlarının ve biz öğretmenlerin işidir. Topluma yön verici konumda olmak kolay değildir, ancak araştıran, sorgulayan açık fikirli insanlar topluma yön verir veya topluma yön verebilecek insanları yetiştirir.”

“DEĞİŞİM ÇAĞINDAYIZ”

Değişim çağı içinde olduklarını belirten Özperk, şöyle devam etti; “Öyle bir çağ ki; toplum, teknoloji, bilgi, ihtiyaçlar, sorunlar sürekli değişiyor. Biz öğretmenler zor koşullar altında hem değişimleri takip ediyor hem de bu değişimleri öğrencilerimize aktarmaya çalışıyoruz. Bunun için okuyor, araştırıyor ve kendimizi geliştiriyoruz. Eğitimin hangi basamağında olursak olalım; değişen çağa önce bizlerin ayak uydurması gerekiyor.” Törenlerin ardından bazı okullarda da bir dizi etkinlik yapıldı.

Editör: TE Bilişim