Yaklaşık bir yıl önceydi
Milli Eğitimde bir takım değişiklikler yapıldı ve 20 küsur yıl aynı yerde müdürlük yapan idareciler yer değiştirdiler.
Bir insan 20 yıl boyunca aynı yerde çalışır, aynı işi yapar, hep idareci olursa o kişide nasıl bir vizyon bekleyebilirsiniz ki?
Mevzuat gereği adam bir kez müdür oldu mu kalıyordu on yıllarca yerinde. Bir şekilde yerinden mi ediliyor, hemen Diyarbakır bölge idare mahkemesi, hoop tekrar yerindesin.
Bu sadece Milli Eğitim için değil, mesela Gençlik Hizmetleri için de böyleydi, Devlet Hastanesi Müdürlüğü için de
Mevzuat değiştirildi ve kıyamet koptu
Yandaş diye tabir edilen sendikaların adamları performans göstergesinde iyi puan alırken, muhalifler alamadı diye billboardlar süslendi, medyada haberlere konu olurdu
Öyle ya da böyle, doğru veya yanlış metot, o’nu bilemem
Bildiğim bir şey varsa, o’da hiçbir okul, hiçbir yöneticilik artık çantada keklik değil.
Performans diye bir şey var
İsim vermeyelim, gıybet olmasın ama tanıdığımız öyle idareciler vardı ki, Allah selamet versin
Kardeşim adamın yaşı bir hayli ilerlemiş, emekli de olmak istemiyor. Maaş düşecek, ek ders düşecek, hasılı maaş yarı yarıya budanacak.
İyi de güzel kardeşim, milletin çocuğu ne yapsın? Sen emekli olma diye, hayat standardın düşmesin diye kurum, durumluktan mı çıksın?
Bu mevzuat değişimi iyi oldu. Bunun canlı örneğini vermek istiyorum
Gerçi gazetemizin usta kalemi Mereto 72 zaten sosyal medyada duyurmuştu ama bende duyurmak istedim.
FATİH İLKOKULU
Fatih İlkokulunda büyük değişim!..
*Batman merkez Fatih İlkokulundaki büyük değişim velilerce takdirle karşılanıyor. Birkaç aydır okul Müdürlüğüne atanan Mehmet Şirin Temiz, Okul Aile Birliği’nin de desteğiyle Fatih İlkokulunun çehresini değiştirdi.
BÜTÜN SINIFLAR SÖMESTR TATİLİNDE BOYATILDI
Önce okulun bahçe düzenine el atarak çimlendirme ve yeşillendirme çalışması yaptılar. Ardından okulun iç donanımı için çalışma başlattılar. Bu sömestr tatilinde tüm sınıflar güzel şekilde boyandı. Okul İdaresinin koridorları ve odaları da boyatıldı ve güzel görünüme kavuşturuldu. Sınıf ve okul idaresi kapıları kaplamadan geçirildi, minik öğrenciler için oyun alanları oluşturuldu. Okulun altındaki çok geniş bodrum kat tamamen değiştirildi ve alt yapısıyla mükemmel bir spor salonu kazanıldı. 
Dostumdan bu alıntıları yaptıktan sonra devam etmek istiyorum
Okulun bodrum katında izbe bir yer vardı. Son halini görürseniz şaşırırsınız. Parke ile kaplı bir alan ve tatemi diye bilinen Taekwon-do pisti bir harika. Okulun içinde wi-fi bağlantısı oluşturulmuş. Öğretmenler tuvaletinde peçeteler, duvarlarda süslemeler, sınıflar tertemiz ve boyalı. Derslikler perdeli. İnanın içeriye girdiğinizde devlete ait bir okul binasından çok özel bir eğitim yuvasında olduğunuzu zannediyorsunuz. Spor alanı olarak hazırlanan yer Batman’da hiçbir salonda olmayacak genişlikte.
Bir veli okulun boya ihtiyacını canı gönülden karşılayabilir.
Bir kişi kantin sorununu pratik bir şekilde çözebilir.
Benim yanımda gerçekleşen bir olay; küçücük bir öğrenci öğretmenine şunu diyordu; Öğretmenim, tost aldım, daha önce aldığım tostun içinde kaşar yoktu, ya da çok azdı. Ekmek arası ekmek yiyorduk. Ama şimdi tostlar çok güzel
Meğerse Okul Aile Birliği kantin işletmecisiyle anlaşamayınca çareyi kendilerinde aramışlar. Mevzuata uygun bir yapılanmaya gitmişler ve şimdi okul bir takım ihtiyaçlarını da buradan karşılıyormuş. Üstelik çocuklara da kaliteli ve lezzetli yiyecek/içecek sağlayarak
Tabii bunda okul idarecisi Şirin Hocanın emeği ve her 4 yardımcısının da katkısı var. Özellikle müdür yardımcılarından Dilek Hoca kurs ve kursiyerlerle birebir ilgilenip bir ihtiyaçları varsa ilgilenmekten geri duymayan bir kişi. Tüm öğretmenlerin, temizlikçilerin, güvenlik elemanlarının, memurların okulun bu hale gelmesinde emeği büyük.
Okul Müdürü Şirin Hoca yurdun çeşitli şehirlerinde öğretmenlik yapmış, deneyim kazanmış, idealist ruhlu bir kişi. Milli eğitim tecrübesi de var. Fatih ilkokulunun bu şekilde modern bir eğitim yuvası haline gelmesi ve medyada haber olmasının perde arkasındaki isim ve eğitim yuvasına yönelik kazanımlar, pekâlâ Batman’ın diğer okullarına da örnek olabilir. Kaliteli hizmet anlamında kantin sorununun çözümü Pilot uygulama olarak Batman’ın diğer okullarına da bir ilham verebilir.