**Kozluk-Örensu köyünde 7 kişiyi öldürdükten sonra köy yakınlarında intihar eden olayın bir numaralı zanlısı Feyzi Taş’ın kardeşi 16 yaşındaki Y.T, savcılıktaki ifadesinde cinayeti itiraf etti;

**“Olay akşamı Feyzi’yle birlikte kız meselesini konuştuk. Babam Sadri, Cevher ve Mehmet’in iki ay önce kızlarını istedi. Ancak vermediler. Ağabeyim bana kızları kaçıralım dedi.”

“OLAYIN NEDENİ KIZ MESELESİ”
Batman’ın Kozluk İlçesi’ne bağlı Örensu Köyü’nde geçen Cumartesi akşamı Saadiye Tunla (62), Leyla Güneş (17), Sultan Efe (18), Bilal Efe (16), Selime Efe (41), Mehmet Tunla (12) ve misafir olarak bulunan Osman Şen (19), köy yakınlarındaki Garza Çayı kıyısında hayvan sağarken başlarına pompalı tüfek ve tabancalarla ateş edilerek öldürülmüştü. Olayın zanlılarından tutuklanan 16 yaşındaki Y.T, Kozluk Cumhuriyet Baş Savcılığındaki ifadesinde yedi kişinin öldürülmesinin nedeninin kız meselesi olduğunu itiraf etti.


“AĞABEYİM KIZLARI KAÇIRALIM DEDİ”

Olayın bir numaralı katil zanlısı 26 yaşındaki Feyzi Taş’ın intihar etmesinin ardından Batman’da yakalananlar arasında yer alan 16 yaşındaki Y.T, Savcılık ifadesinde şöyle konuştu; “Olay akşamı babam Sadri, ağabeyim Feyzi ile kız meselesini konuşuyorduk. Babam, Cevher ve Mehmet’in kızını iki ay önce istedi. Ancak onlar vermediler. Ağabeyim Feyzi ‘kızları kaçıralım’ dedi. Babam ise ses çıkarmadı. Kardeşim Abdülmenaf ise koyunların yanındaydı. Yazgülü de ona eşlik etmişti. Annem Naciye ve çocuklar Emrullah ile Nurcan, sürüyü sağmaya gitmişti. Koyunlar ile sürü aynı yerde duruyordu. Ablam Fahriye evde yemek yapıyordu. Yemeğimizi yedik. Feyzi ile evden çıktık.”

“YANIMIZDA KURT VARDI, SİLAHA GEREK YOKTU”
16 Yaşındaki Y.T, ifadesinde şunları itiraf etti; “Yanımızda Kurt olduğu için genellikle silah almıyorduk.  Evden çıkarken ağabeyim Methi’nin üzerinde kayıtlı silahı Feyzi aldı. O gün ağabeyime ‘neden silahı alıyorsun’ diye sormadım. Feyzi’nin üzerinde hücum yeleği dediğimiz askeri kıyafete benzer bir yelek vardı. Yeleğin cebinde ise fişek de duruyordu. Süt sağılan yere doğru gittik. Kız isteme meselesinden ötürü karşı aile ile aramızda mesele vardı. Bu yüzden son iki ay için de ara ara tartışmalar oluyordu. Olay öncesinde ağabeyim Feyzi, bana ‘ya onlar bizi öldürecek, ya biz onları’ dedi. Olayın olduğu yere sürünün yanına gittik. Sürünün başında ölenler Sadiye. Selime, Leyla, Sultan, Osman, Bilal ve Mehmet vardı.”

“KIZLARI VERİN YOKSA ÖLDÜRÜRÜM” DEDİ
Ağabeyi Feyzi’nin süt sağımı sırasında öldürdüğü kişilere bağırdığını belirten Y.T; “Feyzi ağabeyim onlara ‘kızları verin, yoksa sizleri öldürürüm’ diye bağırdı. Sadiye ‘öldürseniz de kızları sizlere vermeyiz’ dedi. Sonra Feyzi ağabeyim silahı Selime’ye doğrulttu. Aralarında iki metre mesafe vardı. Selime’nin boyun kısmına iki el ateş açtı. Sonra Leyla aşağıya doğru kaçmaya başladı. Onun da arkasından bir defa ateş etti. Sonra Sadiye ‘yapma diyerek’ olay yerine geldi. Onun da göğsüne doğru bir el ateş etti. Sadiye, Feyzi’nin ateş etmesiyle birlikte yere düştü. Olay yerinde bulunan çeşmenin yanında Bilal ve Mustafa’nın torunu Mehmet de vardı. Feyzi onların yanlarına gitti. Feyzi’nin yapmaması için arkasından koştum” dedi.

“ENGEL OLURSAN SENİ DE ÖLDÜRÜRÜM DEDİ”
Yedi kişinin yaşamını yitirdiği olayın tanıklarından 16 yaşındaki Y.T, ifadesinde tanık olduğu olayı tüm boyutlarıyla anlattı; “Küçük çocuklara yönelen Feyzi, bana da silahı doğrulttu. ‘Sen engel olursan’ seni öldürürüm dedi.’ Silahı Bilal’e doğru çevirdi. Aralarında mesafe yedi metreydi. Bilal’ın kafasına bir el ateş etti. Bilal yere düştü. O esnada Mehmet kaçmaya çalıştı. Mehmet ile Fevzi arasında 8 metre mesafe vardı. O’na da bir el ateş açtı. Mehmet yere yığıldı. Sonra köye misafir olarak gelen İmam Hatip Lisesi öğrencisi Osman onların yanındaydı. Osman’a da tek el kafasına ateş etti. Feyzi’nin yanındaydım, bir şey yapamıyordum. Feyzi’den korktuğum için karışamadım. Feyzi’nin fişeği Mustafa’nın torunu olan Mehmet’i vurduğunda bitmişti. O anda fişeğini değiştirdi. Osman kaçmaya çalıştı.”

“FEYZİ KOŞ YAKALA DEDİ”
Osman Şen’in olay yerinde kaçmaya çalıştığı sırada ağabeyinin uyarısıyla o’nu tuttuğunu itiraf eden Y.T, şöyle devam etti; “Ağabeyim Feyzi, bana ‘koş yakala’ dedi. Bende Osman’ı sağ kolundan yakaladım. Osman’ın yüzü Feyzi’ye doğru yönüktü. Olay yerine gittiğimde de Feyzi bana Selime’yi tutmamı istedi. O’nu da sağ kolundan tuttum. Selime kendini yere attı. Feyzi, O’nun kafasına iki el ateş açtı. Daha sonra Leyla kaçmaya çalıştı. Leyla’yı sol elimden yakaladım. Leyla kaçmaya çalışırken, ayağı taşa takıldı ve yere düştü. Kalkmaya çalışırken Feyzi, o’nun da kafasına bir el ateş açtı. Leyla da orada yere yığıldı. Sultan yukarı doğru kaçmaya çalışıyordu. Feyzi ile aralarındaki mesafe uzak olmadığı için Feyzi ona da ateş açarak vurdu. Sultan da yere düştü. Daha sonra Sadiye, Feyzi’yi durdurmak için yanına geldi ve engellemeye çalıştı. Feyzi, ona da bir el ateş açtı. Elimde markasını hatırlayamadığım ruhsatsız otomatik tüfekle Sadiye’nin sırt kısmından vurdum. Sadiye de yere düştü. Ateş ettiğim silahı bir yakınımdan almıştım.”




“FEYZİ, BİLAL’İ DE VURDU”
Olayın bir numaralı zanlısı Feyzi’nin son anda kaçan Bilal’i de vurduğunu ifadesinde anlatan Y.T, şöyle konuştu; “Feyzi ile Bilal arasında yedi metre mesafe vardı. Feyzi ona ateş ederek kafasından vurdu. Bu arada Osman da kaçıyordu. Bende koşup Osman’ı yakaladım. Osman’ı sağ kolundan tuttum. Birbirimizi ittirdik. Feyzi arka kısmındaydı. Osman’ın yüzü Feyzi’ye dönüktü. Osman’ı yan tarafıma ittirdim. O anda Feyzi, Osman’ın kafasına ateş etti.”

“ANNEM BİZE YAPMAYIN DEDİ”
Olayın önlenmesi için annesi Fatime ve ablası Naciye Taş’ın uyarılarıyla karşılaştıklarını belirten Y.T; “Annem Fatime ve Naciye ‘bize yapmayın’ diye uyarıda bulundular. Silahlar patlamadan önce bizi uyardılar. Biz ateş etmeye başlayınca annem ve kardeşlerim eve geçtiler. Elimdeki tüfekle eve doğru koştum. Feyzi de aşağı doğru koştu. Eve gittiğimde ağabeyim Abdülmenaf evin dışındaydı. Elinde her hangi bir şey yoktu. Evdekiler televizyonu izlediğinden olayı duymamışlardı. Sonra ailemizle birlikte köyün üst kısmına doğru gttik. Beyaz renkli bir transit bize ayarlanmıştı. Araç sürücüsüne Kozluk ilçesine gideceğimizi söyledik” dedi.
“BATMAN’DA YAKALANDIK”
Batman’da düzenlenen bir operasyonla yakalandıklarını söyleyen Y.T, babaları Sadri’den de tepki gördüklerini belirtti. Y.T; “Olay gecesi Kozluk’ta yakınlarımızın evine gittik. Geceyi orada geçirdik. Aradan Batman’a döndük. Batman’da yapılan bir baskınla yakalandık. Arandığımızı biliyorduk. Tedbir amaçlı tüfek istedik. Babam, ‘o şahısları neden öldürdünüz, neden yaptınız? Başımız belaya girdi dedi’” şeklinde konuştu. Diğer tutuklular ise Savvılıkta olay hakkında bilgilerinin olmadığını söylediler. Kozluk-Örensu köyündeki olayın sır perdesi aralanırken, tutuklanan dört kişi, ağırlaştırılmış hapis cezasıyla yargılanacaklar.

Editör: TE Bilişim