** Batman’ın Kozluk ilçesi Örensu köyünde 7 kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle aranan 3 kişiden cinayetlerin bir numaralı zanlısı 26 yaşındaki Fevzi Taş, dün köy yakınlarında pompalı tüfekle intihar etti.

 

KOYUNLARI ALMAYA GELİNCE

Kozluk İlçesi’ne bağlı Örensu Köyü’nde Cumartesi akşamı Saadiye Tunla (62), Leyla Güneş (17), Sultan Efe (18), Bilal Efe (16), Selime Efe (41), Mehmet Tunla (12) ve misafir olarak bulunan Osman Şen’i (19) Garzan çayı kıyısında pompalı tüfek ve tabancalarla öldüren katil zanlılarınan Fevzi Taş, intihar etti. Cinayetlerin bir numaralı zanlısı olduğu belirtilen Fevzi Taş, iddiaya göre dün saat 16.30 sıralarında köyde hayvanların bulunduğu bölgeye geldi. Sürüyü almaya gelen katil zanlısı Taş’ı bazı köylüler fark etti. Köyde nöbet tutan Tunla ailesinin fertleri, bir kişiyi görence kim olduklarını sordu. Çobanın oğlu olduğunu söyleyen kişi, daha sonra yanında taşıdığı pompalı tüfekle boğazına ateş ederek intihar etti.

 

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

Görgü tanıklarından ve saldırıda yaşamını yitirenlerin akrabası olan Sinan Tunla; “Köyde hayvanların bulunduğu bölgede nöbet tutuyorduk. 300 metre mesafede bir kişiyi görünce durumundan şüphelenip kim olduğunu sorduğumda bana ‘çobanın oğluyum’ dedi. Ben de yaklaşma seni öldürürüm dedim. Bu sırada tüfeği boğazına dayayıp ateş etti. Olay yerinde öldü. Biz de durumu jandarmaya bildirdik” dedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, ceset üzerinde incelemelerde bulundu. Jandarma, olayın zanlıları Methi Taş, Sadettin Taş ve Sadri Çakmak’ı, her yerde arıyor.

Editör: TE Bilişim