** 7 Haziran seçimlerine 23 gün kala Batman’ın cadde ve sokaklarında gün boyu turlayan seçim arabalarında Kürtçe şarkı ve sözler yankılanıyor.

**  Anadilde propagandayla  seçmene ulaştıklarını söyleyen bazı partililer: “Bir dönemler HDP dışında Kürtçe propaganda yapan yoktu. Şimdi tüm adaylar seçmene Kürtçe mesaj veriyor” diyorlar.

BİR DÖNEMLER CEZA NEDENİYDİ
Genel seçimlere sayılı günler kala Batman’daki partiler, propagandayı yoğunlukla Kürtçe yapıyor. İddialı partilerin adaylarından bağımsız adaylara dek tüm adayların seçim kampanyaları Kürtçe ile sürdürmeleri kentte günün konusu oldu. Turgut Özal bulvarında gün boyu turlayan seçim araçlarında Kürtçe şarkılar ve sözler artık yasak değil. Geçmiş seçimlerde HDP’nin devamı olan ve kapatılan eski partilerin adayları ile CHP’den seçilen ve Ak Parti’ye geçen Nezir Nasıroğlu ve CHP eski İl Başkanı Orhan Ekmen, Kürtçe propagandadan davalık olmuştu.

“KAMPANYAMIZI MODEL ALDILAR”
Yıllardır seçim kampanyalarını anadilde sürdürdüklerini hatırlatan HDP’liler ise seçim araçlarındaki Kürtçe müzik ve sözlerin tüm adaylar tarafından benimsenmesine şaşırdıklarını söylediler. HDP-DBP İl yöneticileri, şöyle konuştular: “Seçim propagandasının yasaklı olduğu dönemlerde bile seçmene Kürtçe hitap ettik. Anadili her yerde savunduk. Kürtçe eğitimden tutun da seçim kampanyalarında anadilde konuşabilmek için çaba sarf ettik. Diğer partiler daha fazla demokrasi başta olmak üzere diğer taleplerimizi de keşke kampanyalarına taşıyabilse.”

Editör: TE Bilişim