* Kürt yazar Musa Anter’in 4 yaşındaki torunu Asiwa Anter ‘w’ harfi yüzünden 650 TL’lik para cezasıyla karşılaştı. Azerbaycan-Batum Sarp kapısında Asiwa’ya geçiş iznini güçlükle alabildiklerini belirten baba Dicle Anter, “Köylere Kürtçe isim levhalarının asıldığı bir dönemde kızıma verdiğim Kürtçe isim yüzünden başımıza gelmeyen kalmadı” dedi.

W’ HARFİYLE BAŞLARI DERTTE

Kürt Yazar Musa Anter’in torunu 4 yaşındaki Asiwa ‘Kürtçe isim’ yüzünden 650 TL’lik para cezası karşılığında ülkeye giriş yapabildi. Kürtçe isim nedeniyle İsveç vatandaşlığına geçirttiği kızı Asiwa’ya Azerbaycan-Batum sınır kapısında para cezasının verilmesine tepki gösteren Dicle Anter, “Kızım Batman’da doğdu. Fakat Kürtçe isimde yer alan ‘w’ harfini Nüfus Müdürlüğü’nde yazdıramadık. Bu isim için İsveç Konsolosluğuna başvurmak zorunda kalmıştık. Aynı zamanda İsveç vatandaşlığım da var. Hafta sonu Azerbaycan-Batum dönüşünde Asiwa’nın Türkiye’de ikametgahı olmadığı gerekçesiyle ilginç bir para cezasıyla karşılaştık” dedi.



DÖNÜŞTE SORUN YAŞADIK”

Baba Dicle Anter, şöyle konuştu: “Daha önce Habur kapısından da giriş-çıkış yapmıştık. Böyle bir sorunla karşılaşmadık. Asiwa’nın Türkiye’de ikametgahı yok diye Azerbaycan-Batum kapısında görevli memurlar 650 TL’lik cezası kesti, bir de 10 günde oturum için Yabancılar Şubesine başvurmamızı istediler. Bu topraklarda doğduk, bu topraklarda büyüdük. Çocuğumuza da Kürtçe ‘Asiwa’ ismi verdik. Hükümet bir süre önce bazı köylere Kürtçe isim verdi. ‘W’ harfi yüzünden Türkiye’de kızımın kaydını Nüfus Müdürlüğü’ne yapamıyoruz. Bu harfle başımız dertte.”

Editör: TE Bilişim