**Önceki gece Kobane kutlaması sokağa taştı. Kentte halk uyumadı. Kobane’yi coşkuyla kutlayan kalabalık kitle halay, araç konvoyu ve havai fişek gösterileriyle geceyi aydınlattı.

KOBANE KUTLAMASI

Batmanlılar, Kobane’nin kurtuluşunu coşkuyla kutladı. Kobane’den IŞİD’in püskürtüldüğü haberi alan Batmanlılar, uykusuz gece geçirdi. DBP İl binası ile Belediye sarayının bulunduğu Cumhuriyet caddesinde bir araya gelen kitle, hava fişek gösterileriyle kutlamalara başladı. Sarı kırmızı yeşil renkli flama, YPG bayrağı ve Abdullah Öcalan’ın posterlerinin taşındığı kamyonet ve diğer araçlardaki kitle zafer işaretleriyle Cumhuriyet caddesi ile Turgut Özal bulvarı güzergahına akın etti.

GÜZERGAHTA ARAÇ KONVOYU
Belediye’den Turgut Özal bulvarında yürüyüşe geçen kitle, Atatürk parkı önünde bir süre halay çekti. Güzergahta uzun araç konvoyu oluştu. Kamyonet, motosiklet, el arabaları ve bisikletlerin de katıldığı uzun araç konvoyu nedeniyle Turgut Özal Bulvarı’nda bir süre trafik tıkandı. Atatürk parkında halay çeken kitle, tekrar Belediye bahçesi önündeki kutlamalara katıldı. Devamı

EŞBAŞKAN’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI
Batman Belediyesi önünde toplanan kalabalık kitleye ‘sağduyu’ çağrısında bulunan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, şöyle konuştu; “Bu muhteşem coşkuya kimse gölge düşürmesin. Ne ateş yakın ne de etrafa hasar vermeyin. Kobane’nin kurtuluşunu hep birlikte coşkulu bir şekilde kutlayalım. Halaylar çekelim, zılgıtlar atalım ama kimseye de zarar vermeyelim.” Bu arada BDP’li bazı yöneticiler de kutlamalara gölge düşmemesi için kitleyi sık sık uyardıkları gözlendi.

AK PARTİ’NİN FLAMALARI İNDİRİLDİ
Turgut Özal Bulvarı’nın bir bölümüne Pazar günü Batman’a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu için asılan flamalar kaldırılmayınca, Kobane kutlamaları sırasında bazı gençlerin hedefi oldu. Aydınlatma direklerinde AK Parti flamaları gençler tarafından indirildi.

POLİS ÖNLEM ALDI
Atatürk parkı güzergahındaki Hüda-Par İl binası ile Valilik çevresinde polis gerekli önlemleri alınca kutlamalarda da olaysız geçti. Batman’da kutlamaların adresi Atatürk parkı ve Cumhuriyet caddesi oldu.


HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ
134 gün süren çatışmaların ardından IŞİD’in püskürtüldüğü haberleri üzerine Batman’da renkli kutlamalar gerçekleşti. Karanlığın çökmesiyle birlikte havai fişek gösterileri gece yarısına kadar sürdü. Kenar mahallelerde silah seslerinin duyulmasıyla birçok kişi ‘doldur-boşalt’ eylemi yaptı. 

Editör: TE Bilişim