* Yarın 5. Olağan İl Kongresini gerçekleştirecek AK Parti Batman il teşkilatı, yıllardır aynı adresi tercih ediyor.

* Genel Başkanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da üç kez katıldığı il kongresinde adres yine aynı ama bu kez Batman'a gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu.

KONGRE SAATİ 14.00

5. Olağan il kongresinin hazırlıklarını tamamlayan AK Parti Batman il teşkilatı, yarın Batman'a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu bekliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bazı Bakanların da eşlik etmesi beklenen Başbakan Davutoğlu, yarın sabah katılacağı Diyarbakır AK Parti kongresinin ardından öğle sonrası Batman'a çıkarma yapacak. Kongrenin yapılacağı Atatürk Kapalı Spor salonunda hazırlıklar tamamlandı.

KONGRE HEP AYNI ADRESTE

Genel Başkanlığı döneminde üç kez AK Parti il teşkilatının kongresine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercih ettiği adrese Başbakan Ahmet Davutoğlu da uydu. Yaklaşık bir haftadır kongrenin yapılacağı salonda hazırlıklar tamamlanırken, Başbakan'ın geçeceği bazı güzergahlardaki kavşaklar AK Parti'nin flamalarıyla süslendi. Polis, Başbakan'ın geçeceği güzergahlarda hafta sonu araç sürücülerin park etmemesini istedi.


BATMAN İŞSİZLİĞİN BAŞKENTİ

TÜİK verilerine göre % 23.4 oranıyla en fazla işsizin olduğu üç ilden biri olan Batman'da, Toplum Yararına Projesi kapsamında 8 ay süreyle bazı kuruluşlarda istihdamın sağlandığına işaret eden işsizler, şöyle konuştular; "Batman'da en büyük sorun işsizlik. Petrol sektörlerinin küçülmesiyle işsizlik arttı. Yeni istihdam alanlarının artırılmasını istiyoruz." Batman'da ödeneksizlikten yarıda kalan yatırımlara da dikkat çeken yurttaşlar; "Çevre yolları, Batman çayı ıslah projesi, İluh deresi, yeni stadyum ve köprülü kavşaklar bitirilmeyi bekliyor" dediler.

 

ARINÇ VE 5 BAKAN EŞLİK EDİYOR

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti İl kongresi için Batman’a geliyor. Davos’tan döndükten sonra yurt içi gezisine Diyarbakır ve Batman’dan başlayacak Başbakan Davutoğlu’nun yarın saat 11.00’de Diyarbakır il kongresine ardından da Batman Ak Parti il kongresine katılacağı bildirildi. Davutoğlu’na Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile Ak Parti teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da eşlik edecek.

 

KONGRE SPOR SALONUNDA

Yarın saat 14.00’te Batman Atatürk kapalı spor salonunda yapılacak 5. Olağan Ak Parti il kongresiyle ilgili hazırlıkların tamamlandığını belirten İl Başkanı Murat Güneştekin, şöyle konuştu: “Genel Başkanımız sayın Ahmet Davutoğlu’nun teşrifleriyle onurlandıracağı partimizin 5. olağan kongresiyle ilgili hazırlıklarımız tamamlandı. Yarın sabah Başbakan önce Diyarbakır kongresine katılacak ardından da Batman’a konuk olacak. Başbakanımızı Batman’da daha fazla ağırlamanın fırsatını da bulacağız. Akşam saatlerine dek Başbakan aramızda olacak.” Kongrede partililere veda olacak olan Güneştekin, görevi yeni İl Başkanı Diyaeddin Uçar’a bırakacak.

 

BİLBOARDLARDA DAVUTOĞLU

Başbakan Davutoğlu’nun yarın katılacağı il kongresi öncesinde kent merkezindeki bazı kavşaklar Ak Parti’nin flamalarıyla süslendi. Havalimanı girişinden kent merkezindeki bilboardlara da Başbakan Davutoğlu’nun afişleri yansıtıldı. ‘Yatırım kenti Batman sana minnettar’, ‘Yatırım şehri Batman’a hoş geldiniz’, ‘Birlik içinde yeni Türkiye’ yazılı dövizlerle kentin dört bir yanındaki billboardlara Başbakan Davutoğlu’nun fotoğraflarının da bulunduğu dövizler asılırken, kapalı spor salonunda yapılacak kongreyle ilgili hazırlıklar da tamamlandı.

Editör: TE Bilişim