**Seçim bölgesi Batman’da sorunları dinleyen AK Parti Milletvekili Ataullah Hamidi, THY uçak seferlerinin artırılacağına dikkat çekti. Hamidi; “Batman’dan Ankara’ya günde 2, Antalya’ya da hafta 3 gün sefer sözü aldık. Ramazan ayından sonra yeni seferler başlayacak” dedi.

**Üniversiteyi çıkmaz sokaktan çıkarmak için Batman-Mardin mesafesini 70 kilometreye düşürecek yeni yol güzergah projesine Ulaştırma Bakanlığı’nın sıcak baktığını da belirten Hamidi; “Batman’ın, Muş ve Mardin ile direk yol bağlantısı yok. Bu iki İl’e yönelik hazırladığımız projeleri kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.

UÇAK SEFERLERİ ARTIYOR
Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, seçim bölgesindeki öncelikli sorunların başında yer alan uçak ve yeni yol güzergah projelerinin, Ulaştırma Bakanlığı’ndan destek gördüğünü söyledi. Başkentte günde 2 kez uçak seferlerinin Ramazan ayından sonra başlanılacağına işaret eden Milletvekili Hamidi; “Sadece Ankara değil, Antalya seferlerinin de yeniden düzenlenmesi için yaptığımız girişimler sonuç verdi. Hafta da üç gün Batman’dan Antalya’ya uçak seferleri düzenlenecek. Ulaştırma Bakanlığı yeni tarifenin Ramazan bayramından sonra başlanılacağına dair bize sözü var” dedi.

MARDİN-MUŞ’A 2 YENİ GÜZERGAH
Komşu İl Muş ile Mardin’in, Batman’la direk bağlantı yolunun olmadığını anımsatan Milletvekili Ataulah Hamidi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öncelikle Batman Üniversitesini çıkmnaz sokaktan kurtaracağız. Batman Üniversitesi kampus önünden geçecek olan Batman-Mardin yol mesafesi 70 kilometreye düşürülecek. Çevre il’lerde bu yol bağlantısı Suriye’ye de mesafeyi kısaltacak. Yine Sason ilçesinin Muş’la bağlantısını sağlayacak yeni yol güzergahı için de Ulaştırma Bakanlığı yeşil ışık yaktı. Sınırdan Erzurum’a yol mesafesini daha da kısaltacak yeni bir yol projesine yönelik çalışmalar da sürüyor.”

“DDY GÜZERGAHI ŞEHİR DIŞINA”
Batman kent merkezinin ortasından geçen DDY yol güzergahının kent dışına çıkarılmasına yönelik proje çalışmalarının da son aşamaya geldiğini kaydeden Milletvekili Hamidi; “Uzun süredir gündemde olan DDY yol güzergahının şehir dışına çıkarılmasına yönelik çalışmalarımız var. Zillek DDY köprüsü Ilısu baraj gölü suları altında kalacak. DDY Genel Müdürlüğü’ne yeni bir talebimiz oldu. Şehir içindeki 12 kilometrelik yol güzergahının kent dışına çıkarılması gündemde. Bu projede de ciddi mesafe alacağız” dedi.


HEDEF; TIP FAKÜLTESİ-ARAŞTIRMA İHTİSAS
Öncelikli hedefinin Batman Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi ile Batman’a Araştırma İhtisas hastanesi kazandırmak olduğunu ifade eden Milletvekili Hamidi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerek Kültür, gerek sağlık gerekse de eğitim yatırımlarında yeni projeleri Batman’a kazandırmaya kararlıyız. Özellikle Tıp Fakültesi ve Araştırma İhtisas Hastanesine talipli olduğumuzu kabinedeki tüm bakanlara bildirdik. Bu taleplerimize de sıcak bakıldı. Batman Üniversitesi bünyesinde yeni bölümlerin açılması yönünde de çalışmalarımız sürüyor.”

“EML YERİ KÜTÜPHANEYE DÖNÜŞEBİLİR”
Herkesin parmakla gösterebileceği modern bir İl Halk Kütüphane binasını Batman’a kazandırabilmek için özel bir proje hazırlandığını belirten Milletvekili Ataulah Hamidi; “Eğitim yuvalarının ağırlıklı olduğu bölgedeki eski kütüphane binasını Milli Eğitim’e devretmeyi düşünüyoruz. Yeni kütüphane binasını da Turgut Özal Bulvarı güzergahındaki EML eğitim yuvası yerine yapmayı planlıyoruz. Eğer Milli Eğitim Bakanlığı bu arsa için gerekli onayı verirse, Batman’ın her yerinden görünebilecek mükemmel bir binayı şehrimize kazandırmak istiyoruz. Batman’da konuşulacak yeni projeleri şehrimize kazandırabilmenin gayreti içindeyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim