** Batman’ın merkez köylerinden 2900 nüfuslu Binatlı’da yaşamını sürdüren 95 yaşındaki Ömer Yıldırım, uzun ömrünün sırrını açıkladı. Ömründe sigara içmediğini söyleyen 13 çocuk babası Yıldırım: “Hayatımda sadece bir kez doktora gittim” dedi.

”SÜT ÜRÜNLERİYLE BESLENDİM”

Batman’ın Binatlı köyünün uzun ömürlüsü Ömer Yıldırım, sigaradan uzak kalmak ve doğal beslenmeyle sağlıklı kaldığını söyledi. 13 Çocuk babası 95 yaşındaki Ömer Yıldırım, Binatlı (Bileyder) köyünün yıllar önce de şen bir köy olduğuna dikkat çekti. Yaşamının büyük bir bölümünü çobanlık yaparak geçirdiğini kaydeden Yıldırım: “Yumurta ve süt ağırlıklı olmak üzere süt ürünleriyle beslendim. Köylerde eski tereyağı ve yoğurtu da mutlaka tercih ederdim. Çiftçilik ve çobanlık yaparak dinç kaldım. Hala süt ve yumurtayı almadan rahat etmiyorum. Sağlığımı bu ürünlere borçluyum” dedi.

“BİR KEZ DOKTORA GİTTİM”
Hayatı boyunca bir kez doktor yüzünü gördüğünü söyleyen Yıldırım, şöyle devam etti; “Hayatımda sadece bir kere doktora gittim. İdrar ameliyatı oldum. Sağlığıma kavuştum. Uzun ömürlü olmanın bir nedeni de sigaradan hep uzak kalmamdı. Sigara içseydim belki de bu kadar uzun ömürlü olmazdım. Valimizin başlattığı sigarayı bırakma kampanyasını ben de destekliyorum. Gençlere tavsiyem süt ürünlerini tüketmeliler. Bir de sigaradan uzak durmaları gerekiyor.” (Barış Arslan)

 

Editör: TE Bilişim