**Türkiye Petrollerinin Güney Şelmo sahasında doğalgaz dolumu yapan 3 işçinin patlamada yaşamını yitirmesinin üzerinden 4 yıl geçti.

**Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez görülen davanın duruşmasına katılan acılı ailelerden Ramazan Çelik; “Her işçinin ailesine 18 bin TL gibi komik bir ücretin verilmesi düşündürücüdür” dedi.

DAVA, KOZLUK’TAN, BATMAN’A TAŞINDI
17 Şubat 2011 yılında Türkiye Petrollerinin Güney Şelmo dolum sahasında, 3 işçinin ölümü ile sonuçlanan patlamanın ardından davacı aileler, çocuklarının canlarının bedelinin 18 bin TL ile ölçülemeyeceğini ifade ettiler. Patlamada yaşamını yitiren Sabahattin Sönük, Halil İbrahim Çelik ve Hasan Hüseyin Deniz’in anne ve babalarına18 bin TL, kardeşlerine 4 bin TL, cenaze masrafı olarak da 328 lira paranın verilmesine karar verildiğini söyleyen Ramazan Çelik; “Dava daha Yargıtay’da onanmadı. Ama bu rakamlar insan hayatının bu ülkede ne kadar ucuz olduğunu gösteriyor. 4 Yıldır bu davanın görülmesini istiyorduk. Ama sanki birileri zaman aşımına uğraması için çaba gösterdi” dedi.




ÇALIŞMA KOŞULLARI İLKELDİ
Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya katılan acılı ailelerden Ramazan Çelik, Türkiye Petrolleri bünyesindeki şirketin dolum tesislerinin ilkel koşullarda olduğunu belirtti. Çelik şöyle konuştu; “O tesis her şeyden önce standartlara uygun değildi. Hayatını kaybeden 3 işçi de sigortasız çalışıyordu. İlkel koşullardaki bir tesiste böyle bir kaza kaçınılmazdı. Afganistan’da bile benzeri olmayan çağdışı bir tesiste 3 gencecik insan yaşamını yitirdi. Şimdi de çocuklarımıza 328 lira gibi cenaze masrafı verilmek isteniyor. Bu rakamları asla kabul etmiyoruz. Acılı ailelerin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.”

Editör: TE Bilişim