SALDIRIYA TEPKİ YAĞDI
Mersin ve Adana HDP İl binalarının bombalı saldırıya uğramasına bir tepki de Demokraki Platformundan geldi. Önceki akşam Atatürk parkı önünde kalabalık kitleyle bir araya gelen Demokrasi Platformu, yürüyüş ve oturma eylemiyle saldırıyı kınadı.  Atatürk parkı önünde platform öncülüğünde bir araya gelen STK temsilcileri, saldırıyı sert dille kınadı. Milletvekili Ayla Akat Ata, HDP Miletvekili adayları, Belediye Eş Başkanları ve kalabalık bir kitle, park önünde beş dakikalık oturma eylemi yaptı. “Bizler Meclise” sloganının atıldığı eylemde kitlesel basın açıklamasında ilk sözü alan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik oldu.    

“SORUMLULUKTAN KAÇAMAZSINIZ”
Petrol İş Batman Şubesi Başkanı Mustafa Mesut Tekik, saldırının eşit, ortak, gönüllü ve birlik projesine yapıldığını belirtti.  Türkiye halkları nezdinde teveccüh gören HDP’nin seçimde engellenmesinin amaçlandığını ifade eden Tekik; “Bu senaryolar maalesef her seçim döneminde sahneleniyor” dedi.  SES Batman Şube Başkanı Mustafa Yurtsever ise hükümete seslendi. Yurtsever, şöyle konuştu; “Yapılmış olan ve yapılması muhtemel olan ve failleri bulunmayan her saldırının sorumluluğu sizin üzerinizdedir. Sorumluluktan kaçamazsınız.”




“HALK 7 HAZİRAN’DA YANITINI VERECEKTİR”
HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, kitleye seslendi. Akat Ata, sözlerini şöyle sürdürdü; “Adana ve Mersin’de saldırılar halkların özgürlüğe olan açlığını ve eşitliğe olan sussuzluğunu hesaba katmadılar. Batman bu saldırılara en iyi cevabı 7 Haziran seçimlerinde verecektir.” Konuşmaların ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan kitle,  Yılmaz Güney sineması önünden HDP seçim lokaline yürüdü.

Editör: TE Bilişim