* 14 Kilometrelik Güney Raman çevre yolunun trafiğe açılması yılan hikayesine dönüştü. 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtıkları davanın sonuçlanmasını beklediklerini söyleyen arsa sahibi Mehmet Şah Anaç, "Bitişiğimizdeki arsalara verilen bedelin aynısını biz de talep ediyoruz. Hakkımızı versinler, yolu biz açarız" dedi.

 

"HAKKIMIZI İSTİYORUZ"

 

Şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan Güney Raman çevre yolunun kalan 900 metrelik bölümünde bir günlük çalışmanın ardından yol yapımı durdu. 900 Metreden geri kalan 220 metreyi bulan tarlanın istimlak çalışmalarının tamamlanması nedeniyle yasal haklarını kullandıklarını belirten arazi sahibi Mehmet Şah Anaç, "Batman 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde davamız sürüyor. Bitişiğimizdeki arazi sahiplerine dönüm başı 135 bin TL fiyat verildi. Paraları hesaplarına yatırıldı. Bize de aynı fiyat verilsin. Hizmeti engellediğimiz yok, hakkımızı istiyoruz. Hakkımızı aldıktan sonra gerekirse biz yolu açacağız" diye konuştu.

 

"YOLUN BİTMESİNİ İSTİYORUZ"
Mısır ekimi için şimdiden tarlaya gübre atmanın hazırlığında olduklarını kaydeden arsa hissedarlarından Mehdi Anaç ise şöyle konuştu; "Hizmeti engellediğimize yönelik iddialara katılmıyoruz. Şu günlerde yeni mahsulün ekimine yönelik hazırlıklarımız var. Bir hafta içinde yol güzergahındaki tarlamız için bir gelişme olmazsa ürün ekimine başlayacağız. Şimdiden Karayolları yetkililerinin bürokratik işlemleri hızlandırmasını istiyoruz. Yasal hakkımızı kullanıyoruz. Yetkililerin bizi anlayışla karşılamalarını istiyoruz." (Reşat Yiğiz)

 

Editör: TE Bilişim