**6 Yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye’den kaçıp Türkiye’ye yerleşen 23 bin sığınmacıdan 3 bininin Avrupa’ya gitme talebini değerlendirecek 10 kişilik BM Mülteciler Yüksek Komiserliği heyeti, Batman’da mülakat yapıyor.

SIĞINMACILARIN AVRUPA UMUDU
Maddi imkansızlıklar nedeniyle Türkiye’nin Batı illerinden çok bölge illerine yerleşen ve son 6 yılda Batman’a yerleşen 23 bin Suriyeli sığınmacıdan 3000’inin Avrupa ülkelerine gitme talebi üzerine BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Batman’da mülakat yapacak. İl Göç İdaresi ile Mezopotamya otelde Suriyeli sığınmacıları dinleyecek Mülteciler Komiserliği,  ailelerin müracaatlarını değerlendirecek.



HEYET BATMAN’DA
Daha önce Gaziantep ve Adana’da yapılan mülakatın Batman’da yapılması için girişimlerde bulunan İl Göç İdaresi’nin davetine BM Mülteciler Yüksek Komiserliği sıcak baktı. Bir hafta süreyle Batman’da çalışacak olan BM heyeti, dün gece Batman’a geldi. Bir hafta süreyle kentte kalacak heyet, her gün ortalama 40-50 aileyi mülakattan geçirecek. İl Göç İdaresi yetkilileri, Adana’da ve Gaziantep’te sığınmacılar için yapılan mülakatların ilk kez Batman’da gerçekleşeceğini söylediler.  (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim