* 1954 Yılından beri petrol üretiminin elde edildiği Kozluk-Şelmo petol sahasında üretim 1.500 varilden 3.100 varile çıktı. Diyarbakır-Bismil Bahar sahasındaki petrolle birlikte günde toplam 4.000'i aşkın varil petrolün Transatlantic firmasınca yapıldığını belirten yetkililer, "Yeni sahaları keşfetmeye devam ediyoruz" dediler

 

YÜZ GÜLDÜREN SAHA

 

Bölgede kaliteli gravitesiyle adından söz ettiren Kozluk-Şelmo petrol sahasında günlük üretim 3.100 varile çıktı. Yeni kuyular açan ABD'li Transatlantic firması, petrol üretimini ikiye katladı. Yeni sondaj kuyularıyla sahanın dört bir yanını delik deşik eden ABD'li firma, 34 graviteli petrol üretimiyle yüz güldürüyor. Diyarbakır'ın Bismil Bahar sahasında da günde bin varil petrolle günlük üretimi 4.000 varilin üzerine çıkardıklarını belirten yetkililer, "Gravitesi yüksek olan sahada yeni kuyularla üretimi her geçen gün artırıyoruz" diye konuştular.

 

SAHALAR GÖZETİMDE

 

Petrol kuyularının bulunduğu Şelmo havzasındaki tüm sahaların kameralarla gözetim altında tuttuklarını belirten Transatlantic firması yetkilileri, şöyle konuştular; "Aslında petrolde yaşlı bir saha olan ancak gravitesiyle çok önemli bir petrol havzası konumundaki Şelmo'da 1954 yılından beri petrol üretimi yapılıyor. Kuyuların tümünü izleme imkanına sahibiz. Sosyal sorumluluk gereği Şelmo havzasındaki köylerin eğitim yuvalarına da el atıyoruz. Çevreci kuruluş olan Transatlantic şirketi geçen yıl bin ağaç ekimi yaptı. Şelmo petrol sahasını önemsiyoruz. Şirketimizin bu sahaya ciddi yatırımı var."

 

Editör: TE Bilişim