“BARIŞA VE İNSANA YATIRIM YAPIYORUZ”
Ege bölgesindeki illere yaptığı yatırımlarla da tanınan tekstilin duayenlerinden Osman Aydınlı şimdi de; “Çözüm Süreci”yle birlikte bölgenin gelişen illerinden Batman’a yatırım başlattı. Bölgeye toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım planlayan İşadamı Osman Aydınlı, “Barış bizleri bu bölgeye çekti. Bizim yatırımlarımız ve yarattığımız istihdam da barışın kalıcı olmasını sağlayacak. Hükümetin başlattığı açılım ve çözüm süreci hem bölgenin hem de Türkiye’nin iklimini değiştirecek. Güneydoğu’nun kaderi yatırım ve istihdam ile değişir. Hükümetin ve Başbakan Erdoğan’ın Çözüm Süreci il ilgili çalışmalarının ekonomik sonuçlarını da böylece almaya başladık. Kısacası biz de ‘barışa ve insana yatırım’ yaptık, yapıyoruz” dedi.

 

BATMAN’A İPLİK FABRİKASI KURUYOR

Tekstil sektöründe 30 yıldır faaliyet gösteren ve 1500’ün üzerinde çalışanı ile önemli bir istihdam sağlayan Denizli merkezli Gamateks firmasının sahibi Osman Aydınlı, açılım süreci ile birlikte “barış ortamına” ilk yatırım yapan işadamlarından biri oldu. “Güneydoğu Anadolu insanının kaderi, barış iklimi ile gelen yatırım ve istihdam ile değişecektir” diyen Denizlili İşadamı Osman Aydınlı, geçen yıl Batman Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım kararı aldı ve ilk etapta 500 kişinin istihdam edileceği “tekstil, konfeksiyon ve iplik entegre tesislerinin” yapımını başlattı. “Barışa Yatırım”ın öncüsü işadamı Osman Aydınlı, Batman’a ilk ilk etapta konfeksiyon ağırlıklı giyim atölyesini kuracağını söyledi. Önümüzdeki yıl da iplik fabrikası yatırımını Batman’da gerçekleştireceğini belirten Aydınlı; “Batman’a örnek tekstil yatırımlarımız olacak. Biz işadamlarının güvencesi, huzur ve güven. Bu bölgede ise barış ortamı” dedi.

 

SÜRECE YATIRIMIN ÖNCÜ İŞADAMI

Batman’a ilk kez 1975 yılında geldiğini söyleyen Gamateks firması sahibi Osman Aydınlı, 1975 yılında gördüğü bu petrol kentine yıllar sonra yeni ortamla birlikte yatırım planladığını kaydetti. Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde Gamateks firmasına 18 bin metrekarelik arsa tahsisi yapılırken, Denizlili İşadamı Aydınlı, Batman’da gördüğü ilgiden çok memnun olduğunu söyledi ve teşekkür etti.

 

“BARIŞ, BİZİ BÖLGEYE ÇEKTİ”

Osman Aydınlı, şöyle konuştu; “Yıllar sonra yatırımı kafamda geçirdiğim Batman’ı gördüğümde inanamadım. Misafirperver ve sıcak bir şehirde iplik fabrikasının da içinde bulunduğu hazır giyim fabrikasına yönelik bir yatırımı kısa sürede gerçekleştirmeye karar verdim. Batman Valisi, BATSO Başkanı ve OSB yetkilileri yatırım konusunda her türlü desteği verdi. Tabii ki benim için en önemli konu ise bölgede yaşanan barış ortamı, güvenli ortam oldu. Barış bizleri bu bölgeye çekti. Bizim yatırımlarımız ve yarattığımız istihdam da barışın kalıcı olmasını sağlayacak. Hükümetin başlattığı açılım ve çözüm süreci hem bölgenin hem de Türkiye’nin iklimini değiştirecek. Güneydoğu’nun kaderi yatırım ve istihdam ile değişir.”

 

YATIRIMA 400 BAŞVURU

Çözüm süreci ve barış ortamı ile birlikte Batman Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım için başvuran ilk üç firma içerisinde; Denizlili Gamateks firması ile İzmir’den 2 firma; FRC ve İzmir Üniteks tekstil firmalarının bulunduğu bildirildi. Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, şu anda Batı illerinden bölgeye yatırım için başvuran firma sayısının 400’ü bulduğunu belirterek, “Biz bu bölgeye yatırımın öncülüğünü yaptık. Şu anda bölgeye yatırım için başvuran firma sayısının 400’e yaklaştığı bildirildi. Biz tesislerimizin ilk bölümünün inşaatı bitmek üzere. İlk etapta 450-500 kişiye istihdam yaratacağız. İplik fabrikasını da yapınca istihdam sayısı 1000’i bulacak” dedi.

 

 

EN ÖNEMLİ DESTEKÇİSİ BAKAN ZEYBEKCİ

Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Denizli’den bölge illerine başlatılan “yatırımlar” ile ilgili önemli bir kampanyaya imza atığına da dikkat çekerek, “Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci ‘açılım süreci’ çalışmaları için oluşturulan Milletvekili Heyetleri ile birlikte gittiği Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesi illerine yönelik önemli bir proje başlattı. Bölgeye konfeksiyon atölyeleri gönderilmesi, kampanyası. Bu O’nun, Bakan Zeybekci’nin fikriydi. Benim yatırım kararımı öğrenince de çok heyecanlandı. Bu kampanya ve benim yatırımım ile ‘açılıma ve barışa en etkili pas Denizli’den atılmış oldu.’ Sayın Zeybekci, bu yatırımlar ve projelerin üzerinde çok duruyor. Ve bölge insanına ‘balık tutmayı öğreteceğiz, üretime katılmalarını sağlayacağız’ diyor. Benim yatırımım da Bakan Zeybekci’nin projesi ile tam anlamıyla örtüşüyor. Zaten bu konuda O’ndan yüreklendirme açısından, teşvik ve destek de görüyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim