*Batman TPAO Bölge Müdürlüğü’nde araçlarını bir firmaya devreden araç sahipleri tedirgin. Kurumun ulaşım ihalesini üstlenen firmasının iflasının ardından araçlar başka firmaya devredilince araç sahipleri karakolluk oldu. Firma temsilcisi Orhan Gültekin, “İş bitiminde araç sahiplerinin araçlarına el konulmak isteniliyor. Araçların TPAO’dan çıkarılmasına izin vermeyeceğiz” dediler.

 

“ARAÇLARIMIZA EL KONULUYOR”

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün ihale yoluyla kiraladığı 162 araçtan 43 araç sahibi, önceki ihale işini üstlenen firmayla başı dertte. İlk ihaleyi üstlenen firmanın iflas etmesiyle araçlarına el konulmak istenildiğini iddia eden firma temsilcisi Orhan Gültekin, “Firma iflas etti. Araçlar başka firmaya devredildi. Firma sahipleri alacakların ödeneceğini taahhüt etmişti. İş bittikten sonra ne araçların nede paraların verilmeyeceği açıklandı. Biz de araçları bir yerde topladık. Ya bizi öldürecekler yada bu araçların buradan çıkmasına izin vermeyeceğiz. 162 araçtan 43’ü bizim. Vatandaşların kendi paralarıyla alıp kiraladığı araçların devir işlemleri firmaya verilince bu sorun yaşandı. Birileri açıkçası vatandaşın aracını gasp etmek istiyor” dedi.


ARAÇ SAHİPLERİ TEPKİLİ

Batman’lı araç sahiplerinden Kudbettin Alpaslan araçlarına el koymak isteyen firmayla mücadele edeceklerini söyledi. Alpaslan, şöyle konuştu; “Ulaşım işini yeni üstlenen firma borçları ödeme sözü verdi. İş bitimine kadar beklememizi istedi. İş bitince zarar ettim diye araçları vermiyorlar. Firma yetkilileri bu sorunu çözmelidir. Şimdi de arabalarımıza el koyuyorlar. Araçlarımızı almalarına izin vermeyeceğiz. Araçları paramızla alıp firmaya kiralamak için devri de vermek zorunda kaldık. Bu haksızlığı razı olmayacağız. Araç sahiplerinin yaklaşık 1.5 TL milyon alacağı var. Bunun üzerine araçlarımıza da el koymak istiyorlar.” Bu arada araçları almak isteyen tır araçlarına engel olan araç sahiplerinden bazıları, soluğu karakolda aldı. Polis merkezine başvurup araçlarını almak isteyen bazı araç sürücüleri, suç duyurusunda da bulunacaklarını söylediler.

Editör: TE Bilişim