*Rakka ve çevresindeki çatışmalardan kaçarken IŞİD’li kalabalık bir grubun arasında kalan 30 yaşındaki Suriyeli Abdulbaki Abdullah, ensesinde dövme olan 25 yaşıındaki bir gencin kafasının gözünün önünde kılıçtan geçirildiğini söyledi.

*Kollarına yaptırdığı dövmeleri gömleğinin kolları uzun diye IŞİD teröristlerinin görmediğini belirten Abdullah, “Aracımızı durduran IŞİD’li bir grup, ensesinde gördükleri Rakka’lı 25 yaşlarındaki bir gencin kafasını gözümüzün önünde kılıçtan geçirdiler. Kollarımda da dövme vardı. Verilmiş sadakam vardı, göremediler. Şayet görselerdi, iki kolumu da keseceklerdi” dedi.

“DÖVME GÜHANTIR, NİYE YAPTIRIYORSUNUZ?”

Rakka’nın yakınlarındaki bir köyde oturan Suriyeli Abdulbaki Abdullah, 2 hafta önce yerleştiği Batman’da yolda gördüğü dehşet anları anlattı. Çatışmaların sürdüğü Suriye’nin Rakka kentinden gelirken bulundukları aracın IŞİD’li kalabalık bir grup tarafından durdurulduğunu belirten 30 yaşındaki Abdulbaki Abdullah, “Bizi araçtan indirdiler. Çoğumuz Arapça konuştuğumuz için önce bir şey söylemediler. Ardından ensesinde dövme olan  Rakkalı 25 yaşlarındaki bir genci sorguladılar. IŞİD elemanları, ‘Dövmenin günah olduğunu bilmiyor musunuz, niye yaptırıyorsunuz? Dövme işi şeytani bir simgedir’ diye uyardılar. 25 yaşlarındaki o gence ‘koş’ dediler. O koştuğu anda kafasına kılıcı geçirip gözümüzün önünde öldürdüler. Eşim Nevca Mahmut Nasur, korkudan baygınlık geçirdi, kollarımdaki dövmeleri görürler diye sıkı sıkıya bana sarıldı. Eşim hala o olayın etkisinde” dedi.



“KOLLARIMI GÖRSELERDİ, KESERLERDİ”

Suriyeli Abdulbaki Abdullah, sözlerini şöyle sürdürdü : “İki koluma da yeni dövme yaptırmıştım. Dövmeyi seviyorum. Kollarımdaki Güvercin figüri ve Arapça yazılı dövmelerin görünmemesi için gayret ettim. O an üzerimde uzun kollu gömlek vardı. Eğer tişört üzerimde olsaydı, 2 kolumu da koparacaklardı. Rakka ve çevresindeki köyler, iki hafta öncesine kadar IŞİD’in elindeydi. Sıcak çatışmaların olduğu o bölgeden canımızı kurtarmak için ölümü göze aldık. Dövmenin bile günah olduğunu söyleyen IŞİD’li o grup, eğer kollarımdaki dövmeleri görseydi, kollarımdan olacaktım. Yine de verilmiş sadakam varmış. Canımı ucuz kurtardım. IŞİD, dünyanın celladıdır.”

Editör: TE Bilişim