** 7-9 Ekim tarihlerinde Batman’da yaşanan olaylarla birlikte piyasada durgunluk dönemi başladı. Kentte ilk açılan AVM’lerden Migros, Aralık’ta yeniden Batmanlılara ‘merhaba’ diyecek. Bazı inşaat firmaları ise projelerini askıya aldı…

 

HAREKETLİLİKTEN DURGUNLUĞA
Tüm bölgede olduğu gibi 7-9 Ekim tarihleri arasında Batman’da yaşanan olaylar, ekonomiyi sarstı. Olayların üzerinden 15 gün geçmesine rağmen durgunluğun yaşandığı kentte 100’ü aşkın kişinin çalıştığı ilk AVM’lerden Migros, Aralık ayında Dörtyol şubesini açmaya hazırlanıyor. Yaz-kış hız kesmeyen inşaat sektöründe bazı sitelerin yapımı ise başka bahara kaldı.

 

YERLİ YATIRIMCI HEDEF BÜYÜTTÜ
Golden Park Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yıldırım ise turizm ve üretime yönelik yatırımlarını büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. Olayların sadece Batman’a özgü olmadığını belirten Yıldırım: “Önümüzdeki günlerde turizm ağırlıklı bazı yatırımları planlıyoruz. Bu yatırım kapsamında üretime yönelik bazı projelerimiz de var. Batmanlı esnaf olarak yöremize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Dışarıdaki yatırımcı ürkek de davransa biz memleketimize yatırımları gerçekleştireceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim