**Aralarında görevden uzaklaştırılan Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk’ün de bulunduğu 15 kişi hafta sonu gözaltına alındı. Şafak operasyonunda evlerinden alınan eski partili yöneticileri için, partililer Adliye önünde bekledi.

ESKİ PARTİLİLER GÖZALTINDA

Kapatılan BDP İl ve ilçe eski yöneticileri, Batman Emniyet Müdürlüğüne bağlı TEM ekiplerince gözaltına alındı. Cumartesi sabah saatlerinde evlerinden alınan BDP’li il ve ilçe yöneticileri arasında görevden uzaklaştırılan Beşiri Belediye Eş Başkanı Mustafa Öztürk de yer aldı.  Gözaltılar üzerine HDP ve DBP’li yöneticiler, Cumartesi gün boyu Adliye önünde adeta nöbet tuttu. DBP Batman İl Başkanı Mehmet Candemir, eski partililerin evlerinden alınmalarına anlam veremediklerini belirterek, “Arkadaşlarımızın çoğu ifade için Emniyet’e giderdi. Böyle uygulamalar ne zaman bitecek” dedi.



İŞTE GÖZALTINDAKİ PARTİLİLER
İsmi öğrenilemeyen 2 kişi ile birlikte toplam 15 kişinin gözlem altına alındığı partililer şöyle; “Murat Gazioğlu, Fikret Taşkın, Şaziye Kayar, Rahşan Çarboğa, Hülya Baltaş, Ekrem Değirmenci, Vahdettin Ege, Önder Kırmızıtaş, Yusuf Öner, Nuriye Başçı, Abdurrahman Yaman, Mehmet Gönenç ve Mehmet Şerif Ay.” Cumartesi gecesi ifadesi alınan Fikret Taşkın ile Mehmet Gönenç, serbest bırakılırken, diğerlerinin ifadeleri geç saatlere kadar sürdü. Atatürk parkı önündeki açıklamanın ardından HDP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç’ın çağrısı üzerine kitle, Adliye binası önünde bekledi.

 

Editör: TE Bilişim