* Kentin yeni yerleşim bölgesi olan Gültepe’de temeli atılan 300 yatak kapasiteli 11 katlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasının yapılacağı alanda fay hattı olasılığı nedeniyle çalışmalara ara verildi.

 

*100. Yıl Üniversitesi’nin araştırma yaptığı alanda Başbakanlık Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan da incelemelerde bulundu. Turan, yetkililerden bilgi aldı.

 

FİRMA ARAŞTIRMA YAPTIRDI

Yeni Adalet Sarayı binası bitişiğinde temeli kazılan 300 yatak kapasiteli 11 katlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi binasının yapılacağı alanda fay hattı olasılığı çalışmaları durdurma noktasına getirdi. Yaklaşık 62 Milyon TL’ye mal olması planlanan hastanenin yapımı üstlenen Sertkaya firmasının, alanda fay hattının geçip geçmediğini tespit etmek için uzmanlarla birlikte harekete geçti. Van 100. Yıl Üniversitesi’nden bir ekip, ölçüm çalışmalarını tamamladı. Ankara’dan da bir ekibin sismik araştırmalarda bulunduğu alanla ilgili kesin sonucun önümüzdeki günlerde açıklanacağı öğrenildi.

 

“ENDİŞE EDİLECEK DURUM YOK”

Batman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, yapımcı firmanın isteği üzerine fay hattı araştırmasının yapıldığını söyledi. Dr. Pamuk, şöyle konuştu: “O bölgede çatlaklıklar söz konusu ama endişe edilecek bir durum yok. Adalet Sarayında da yer yer yaşanan çatlaklıklar betonla doldurulmuştu. TOKİ İdaresi Başkanı da o bölgede incelemelerde bulundu. İlk etapta fay hattının olmadığına yönelik bilgiler aldık. Fakat kesin sonucun açıklanmasını bekliyoruz. O bölgede fay hattı varsa hastane binası başka bir yere kaydırılacak. Ancak şu anda bir sorun gözükmüyor. Kesin raporun ardından çalışmalara başlanacak.”

Editör: TE Bilişim