GECE YARISI OPERASYON

Batman Emniyet Müdürlüğü TEM ekipleri, iki günde toplam 15 kişiyi gözaltına aldı.YDG/H Gençliğe yönelik sürdürdüğü operasyonlarda 4 kişi tutuklanırken, önceki gece ise 5 mahalleye eş zamanlı baskın düzenleyen güvenlik görevlileri 11 kişiyi daha gözaltına aldı. Batman’ın Beşevler, Sağlık, Pazaryeri, Bağlar ve Hilal mahallerinde 15 ila 17 yaş grubu arasında 11 kişiyi gözaltına alan TEM ekipleri, kenar mahallelere yönelik operasyonlarda PKK’nin gençlik yapılanması YGD/H üyesi oldukları iddiasıyla aralarında çocukların da bulunduğu 15 kişiyi gözlem altına aldı.

“GÖZALTINDAKİLERİN ÇOĞU ÇOCUK”

Halkların Demokrasi Partisi Batman İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç, baskınlar sırasında partili bazı gençler ile güvenlik görevlileri arasında çıkan arbede sırasında gözaltına alınanların çocuğunun çocuk olduğunu söyledi. İl Eş Başkanı Karaağaç şöyle konuştu; “Gözaltılar, baskın sırasında gerçekleşti. Çocukların da aralarında bulunduğu gençler, baskınlara tepki gösterdi. Yeniden bir kaos ortamı yaratılmak isteniliyor. TEM ekipleri, biz partilileri bile tahrik ediyor.” Bu arada baskının yapıldığı bazı evlerde eşyalarının dağıtılmasına ev sahipleri tepki gösterdi.

KAVŞAKLAR KONTROL ALTINDA

Olası eylemlere karşı, TEM ekipleri karanlığın çökmesiyle birlikte kent merkezindeki kavşaklarda nöbet tuttu. Zırhlı araçlarla barikatların kurulduğu kavşaklarda geç saatlere kadar nöbet tutan polis, hafta sonunda kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de bazı evlere baskın düzenledi. 

Editör: TE Bilişim