** Batman Milletvekili M.Ali Aslan, Ilısu barajı altında kalacak Hasankeyf için TBMM’de basın açıklaması gerçekleştirdi. Aslan: “Hasankeyf, Hz. Ömer’in emanetidir. ‘Sular altında bırakalım’ diye bize emanet etmemiş. Bunun hesabını Hz. Ömer soracak” dedi.

“KANUNSUZLUK VAR”
HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Meclis’te basın açıklaması gerçekleştirdi. Ilısu barajı altında kalacak Hasankeyf’in kanunsuz bir şekilde sulara gömüleceğini belirten Aslan: “Hasankeyf’in 12 bin yıllık tarihi bir geçmişi vardır. 640 yılında Hz. Ömer döneminde Halid Bin Velid, Muaz Bin Cebel gibi komutanların öncülüğünde İslam’a girmiştir. Tabi her şeyden önce bu barajın yapımı Anayasaya göre de aykırıdır. Anayasanın 63. maddesi, devlet, kültürel, tarih ve tabiat varlıklarına ve değerlerinin korunmasını sağlar, bu amaçla destekleyici ve teşvik edici tedbirleri alır diyor. Yeni bir anayasada da itiraz edilmediğine göre bu işte bir kanunsuzluk, bir terslik var. Kanuna, anayasaya uymayan girişimler terörist girişimlerdir” dedi.

“HZ. ÖMER HESABINI SORACAK”
Milletvekili Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Avrupa’da denizlerin altında bazı akarsuların barajların altında büyük paralar harcanarak tarihlerine ulaşmaya çalışıyorlarsa biz de bunu yapacağız. Çünkü o su enerjisi bir şekilde elede edilebilir en basiti güneş enerjisi. Batman ve Urfa, Türkiye’nin en fazla güneş enerjisi alan iki ili arasında gelmektedir. Alternatif yollar üretilerek sözü edilen enerjiye ulaşılabilir. Hasankeyf, Hz. Ömer’in emanetidir. Sular altında bırakalım diye bize emanet etmemiş. Bunun hesabını Hz. Ömer soracak.” 

Editör: TE Bilişim