** Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledilmesinin ardından Batman Demokrasi Platformu bileşenleri, olayı kitlesel basın açıklamasıyla kınadı.

 

** Açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Eş Şube Başkanı Aziz Turay: “Tahir Elçi’yi katledenler, onu açıkça hedef gösterenlerdir. Tanıyor ve lanetliyoruz” dedi.

 

BATMAN’DAN TEPKİ
Diyarbakır’daki silahlı saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin olayını Batman Demokrasi Platformu, kitlesel basın açıklamasıyla kınadı. Cumartesi günü meydana gelen olayın ardından İHD, Eğitim-Sen, SES, Genel-İş, Petrol-İş ve Tabip Odası başta olmak üzere birçok STK temsilcisinin katıldığı açıklamada Tahir Elçi’nin fotoğrafının bulunduğu pankart açıldı.  Atatürk parkı önünde basın açıklamasına görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve HDP-DBP’li yöneticiler de destek verdi. Sık sık ‘Şehid namırın’ sloganlarının atıldığı açıklama öncesi bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

 

“ELÇİ, KATLEDİLDİ”
Platform adına açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Eş Şube Başkanı Aziz Turay: “Tahir Elçi’yi katledenler onu açıkça hedef gösterenlerdir. Tanıyor ve lanetliyoruz. Bildiğiniz gibi katıldığı bir televizyon programında ‘PKK terör örgütü değildir’ dediği için yani düşüncelerini özgürce ifade ettiği için birçok çevre tarafından hedef gösterilen  hakkında linç kampanyaları düzenlenen açık bir şekilde tehdit edilen ve en son hakkında yasal işlem başlatılarak yedi buçuk yıl hapis istemi ile yargılanan sayın Elçi, tıpkı Hrant Dink gibi bugün Diyarbakır meydanında katledilmiştir. Bütün bu yaşananlar, bu ülkede hukuksuzluk ve cezasızlığın vardığı noktayı bizlere bir kez daha acı bir şekilde göstermiştir” dedi.

 

“ATEŞLE OYNAMAYIN”
Açıklamanın devamında şöyle denildi: “Başta kürt halkı olmak üzere bütün ülkedeki onurlu bir barıştan yana tavır alan bütün kesimlerin taleplerine rağmen rant ve iktidar için ülkeyi içte ve dışta savaş ve kaos ortamına sürükleyen AKP hükümetine buradan açıkça çağrı yapıyoruz. Yeter artık, ateşle oynamayın, körüklediğiniz bu ateş herkesi yakıyor. Bizler onurlu bir barıştan yana eşit yaşamı savunan demokrasi güçleri olarak söylüyoruz ki sayın Tahir Elçi’yi katlederek, barış savunucularını ve bizleri susturamaz ve sindiremezsiniz. Nefes aldığımız her an onurlu bir barışı haykıracağımızı bilmenizi isteriz. Sayın Tahir Elçi’yi tarihi dört ayaklı minarenin ayakları altında kafasından vurarak katleden zihniyeti bir kez daha buradan lanetliyor ve anısını mücadelemizin her anında yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim