** Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, yerel basında zaman zaman haksız eleştirildiklerine dikkat çekerek; “Dünya bizi kabul ediyor ama bazı basın mensupları bizi kabul edemedi” diye yakındı.

 

DURMUŞ, DERT YANDI

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında önceki gün ‘Doğa yürüyüşü’ne katılan Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş, karşılaştığı gazetecilere dert yandı. Ünivertede ciddi işlerin yapılmasına rağmen haksız eleştiriler aldıklarını belirten Durmuş: “Buraya devletin imkanlarıyla yığılmış müthiş bir kampüs, bir milyon ağaç dikilmiş, sıfır binalar ve doğa harikası bir yerde üniversite kurulmuş. Yarın Ilısu barajı bittiğinde göl manzarası olacak. Adana Çukurova Üniversitesinden daha güzel bir yerde kampus oluşturuluyor. Bunlara rağmen basında önyargılı eleştirilere maruz kalıyoruz. Üniversite, Batman için yapılıyor. 5 Yıl sonra bunun önemini anlayacaklar ve bize dua edecekler. Biz burada sadece hizmet ediyoruz. Ama basında ‘hiçbir yerde iş yapamayan profesörler buraya alındı’ diye haber yapılıyor” dedi.

 

“BİZİ DÜNYA KABUL ETTİ AMA…”

Durmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim özgeçmişime bakarsanız 30 sayfa yer tutar. Türkiye’de ne yaptığımı görürsünüz. Diğer öğretim görevlilerinin öz geçmişleri de böyledir. Bu hizmetleri sırtıma koyup Samsun’a mı götüreceğim? Buraya hizmet için geldik. Bize destek olmanız lazım. Uygulamalı Teknoloji Fakültesini açtık. Almanya’da olan mühendisliğin aynısı burada. Bunun için de basında eleştiriyel ‘İmalat mühendisliği açtık’ diye haber yapılmış. ODTÜ ve İTÜ gibi saygın üniversitelerde bulunan bölüm için ‘Ne imalat edeceksiniz, pasta mı?’ diye yorumluyor bazı gazeteler. Böyle bir yaklaşım olur mu? Dünya çalışmalarımızı kabul ediyor ama Batman’daki bazı yerel gazeteler kabul etmiyor. Çok şey istemiyoruz, sadece Batman’a ait olan bu üniversitenin çalışmalarının görülmesini ve yapıcı eleştiriler bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim