**Batman’ın Kozluk ve Hasankeyf ilçelerinin itirazlarını görüşen İl Seçim Kurulu, ‘red’ kararı verdi. Kozluk’ta Ak Parti’den Mehmet Veysi Işık ve Hasankeyf’ten de AK Parti adayı Abdulvahap Kusen, Belediye Başkanlığını kazandı.

KOZLUK’TA 208 OY FARKI!

Batman’ın büyük ilçesi Kozluk ile tarihi ilçesi Hasankeyf’te seçim itirazlarını değerlendiren Batman İl Seçim Kurulu, ‘red’ kararı verdi. AK Parti Kozluk Belediye Başkan adayı Mehmet Veysi Işık’ın 208 oy farkıyla kazandığı seçimin ardından bazı okullarda yakılan oy pusulaların bulunduğu iddiasıyla BDP’li yöneticilerin önce İlçe Seçim Kurulu’na, ardından da Batman İl Seçim Kurulu’na yaptığı itiraz dün görüşüldü. Seçim Kurulu, itiraza ‘red’ kararı verdi. AK Parti Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık, daha önce de itiraza saygılı olduklarını belirterek; “Seçimi kazanacağımızdan emindik. Ortada 208 oy farkı vardı. Seçimin iptaline neden olabilecek bir şey yoktu. Kitlemizi sağduyuya davet ettik. Her şeyden önce Kozluk, huzurlu bir seçimi geride bıraktı” dedi.


HASANKEYF’İ, 8 OY BELİRLEDİ

Hasankeyf Belediye Başkanlığı görevini dördüncü kez sürdürecek olan Abdulvahap Kusen, 8 oy farkıyla kazandığı seçimin şaibesiz geçtiğini ifade etti. İl Seçim Kurulu’nun ‘red’ kararını değerlendiren Abdulvahap Kusen, şöyle konuştu; “Yapılan itirazı da halkın takdirine bırakıyoruz. Seçimi 8 oy farkıyla kazanmıştık. Fakat nedense birileri bunu hazmedemedi. Hasankeyf çekişmeli bir seçim yaşadı ama asla şaibe yaşanmadı. Hasankeyf, temiz bir seçim geçirdi. Dördüncü dönemde de Hasankeyfli hemşerilerime hizmet vermekten başka bir şey düşünmüyorum. Mazbatamı alır almaz, kaldığımız yerden çalışmalara devam edeceğim. 8 Oy farkıyla güven tazelediğim yerel yönetimde 20 yılı aşkın süreyle görev yapmamı sağlayan ilçe halkına teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim