**DBP-HDP Batman il teşkilatları, İran’ın idam kararlarını protesto amaçlı Belediye binası önünden M tipi cezaevine kadar yürüdü. Basın açıklamasının da yapıldığı yürüyüşte çözüm süreci müzakere taslağına da dikkat çekildi.

OLAYSIZ YÜRÜYÜŞ

DBP-HDP Batman il teşkilatlarının hafta sonu organize ettiği yürüyüş, olaysız geçti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yürüş öncesi Belediye binası önünde toplananan partililer, Batman M tipi cezaevine kadar yürüdü. Cezaevi karşısındaki Azadi Parkı önündeki basın açıklamasını parti yöneticisi Faysal Eripek okudu. Eripek, son dönemlerde HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın itibarsızlaştırılmaya yönelik kampanyaların tutmayacağına dikkat çekerek, Diyarbakır’da öldürülen Abdülkadir Çakmak olayını da kınadı.

3 GÜNLÜK AÇLIK GREVİ

İran devletinin Kürt siyasetçiler hakkındaki idam kararını da kınayan Eripek: “Belkide İran, faşizmin Amed zindan pratiğini örnek almıştır. Urmiye zindanında direnen tüm özgürlük tutsakların direnişini en derin duygularımızla selamlarken, İran devletinin insanlık dışı tutumunu şiddetle kınıyoruz” dedi. Eripek, ayrıca İran’ın vahşetini protesto amaçlı Pazartesi gününden (bugün) itibaren Merkez ilçe binasında üç günlük açlık grevi başlatacaklarını belirtti.

SÜREÇTE ADIMLAR ATILMALI”

Basın açıklamasının son bölümünde çözüm sürecine de dikkat çeken Faysal Eripek, şöyle devam etti: “Kürt halkı önderi sayın Abdullah Öcalan tarafından başlatılıp, geliştirilen, KCK e halkımızın da koşulsuz bir şekilde desteklediği ‘Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı’nın zamana yayılmadan, en kısa süre içinde gereğini yerine getirim somut adımların bir an önce atılması elzemdir. Atılacak samimi adımlar pamuk ipliğine bağlı yürüyen barış sürecinin daha sağlıklı yürüyüp gelişmesine vesile olacaktır.”

Editör: TE Bilişim