** 4 İl’de kaçak kontrol ve elektrik arıza biriminde çalışan toplam 210 işçinin işten çıkarılmasına tepki gösteren Tes-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Ali Öncü: “Seçimler öncesinde hiçbir gerekçe gösterilmeden 210 üyemizin işten çıkarılmasına seyirci kalmayacağız. Üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” dedi.

** DEDAŞ binasına yürüyen işçiler, ‘İşçiyiz haklıyız, kazanacağız’ ve ‘Direne direne kazanacağız’ sloganı attı.

210 İŞÇİ İŞİNDEN OLUYOR

Aralarında Batman’ın da bulunduğu 4 il’de DEDAŞ’ın sayaç okuma, kaçak kontrol ve arıza birimlerinde çalışan toplam 210 işçinin iş akidinin feshedilmesi Tes-İş Sendikası 1 Nolu Sendikasını ayağa kaldırdı. Batman DEDAŞ’tan işten çıkartılan 39 işçi, DEDAŞ binasına yürüyerek protestoda bulundu. DEDAŞ il binası ve trafo merkezi önünde kitlesel basın açıklaması yapan Tes-İş Sendikası Başkanı Ali Öncü: “Daha önce de şirket bünyesinde 250 güvenlik elemanı işten çıkarılmıştı. Böyle bir hukuksuzluk karşısında tepkimizi ortaya koymuştuk. Hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmalara seyirci kalmayacağız. Yapılmak istenilen geçmişin tekrarı olabilir. Yeni alımlara izin vermeyeceğiz. Bu mücadeleden işçi galip çıkacaktır” dedi.

TEK GEREKÇE; PERFORMANS”

Şube Başkanı Öncü: “4 ilden 210 kişinin işten çıkarılmasına dair tebligatlar il koordinasyonlara ulaştırıldı. İşten çıkarılmayı gerektiren haller tebligatlarda yok. Tek gerekçeleri var o da çalışanların performans düşüklüğü. Böyle bir şey asla söz konusu değil. İşten çıkarılmalar planlanırken bile yeni personel ihtiyaçları karşılanmak üzere eleman alımı düşünülüyor. Bu hukuksuzluğa ‘dur’ demek için üretimden gelen gücümüzü kullanacağız” diye konuştu.

DERTLERİ SADECE PARA”

Dicle EDAŞ yönetimine sert sözlerle yüklenen Öncü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşananlar tek kelimeyle işçi kıyımıdır. Ahmet Arif’in dediği gibi bunlar engerekler ve çıyanlardır. Dicle EDAŞ’ın tek bir derdi var; para, para ve paradır. 210 İşçiye yapılmak istenen bu zulmü asla izin vermeyeceğiz. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu hukuksuzluk karşısında eylemlerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.”

Editör: TE Bilişim