** 1.5 Ay önce Irak’ın Şengal bölgesinden kaçıp, Batman’da tanışan Ezidi Cemal Xeyro Mışko, Uğurca köyündeki çadır kentte tanıştığı Suban Seydo Hamo ile evlendi.

ÇADIR KENTTE TANIŞTILAR
IŞİD’in saldırılarından kaçıp, Batman’a yerleşen Şengal bölgesinden Ezidiler yaşama tutunuyor. Batman Belediyesi’nin Beşiri ilçesinin Uğurca (Qorik) köyünde yaptığı 2 bin kişilik çadır kentte kalan Ezidi genç 22 yaşındaki Cemal Xeyro Mışko, tanıştığı Ezidi kızı 21 yaşındaki Suban Seyda Hamo ile hayatını birleştirdi. Şengal bölgesinin Sinon kasabasında oturan ve kaynakçılık yapan Xeyro Mışko, ilk kez gördüğü Şexanlı Suban Seydo Hamo ile çadır kentte tanışıp, yokluklar içinde evlendiklerini söylediler.

SESSİZ DÜĞÜN
Savaş nedeniyle düğün törenlerini yapmadıklarını belirten Suban Seydo Hamo- Cemal Xeyro Mışko çifti, aile fertlerinin çoğunun Şengal bölgesinde IŞİD’e karşı savaştığını hatırlattı. Ezidi çift, şöyle konuştu: “Çadır kentte tanıştık. Evlilik için buradaki Ezidilerin ileri gelenlerinden izin istedik. Evliliğimize sıcak baktılar. Biz de geleneklerimize göre evlendik. Ezidi ailelerinin desteğini gördük. Savaştan kaçtık, fakat burada yeni bir hayat kurduk. Bize bir çadır tahsis edildi. Yokluklar içindeyiz ama evlendiğimiz için mutluyuz.”

Editör: TE Bilişim