** İş-Kur aracılığıyla toplum yararına çalışma programında kamu kurumlarında ve özel sektörde Batman’da çalışan 1960 işçinin 9 aylık çalışma süresi Temmuz’un sonunda bitiyor. İşsiz kalmak istemediklerini belirten geçici işçiler, “Bayram sonrasında işsiz kalmak istemiyoruz” dediler.

BAYRAM SONRASI İŞSİZ KALACAKLAR

Batman’da toplum yararına çalışma programı (TYÇP) kapsamında kamu kurumları ile özel sektörde çalışan bin 960 işçinin süresi bu ayın sonunda bitiyor. İş sürelerinin uzatılması için İş-Kur önünde toplanan işçiler, işsiz kalmak istemediklerini söylediler. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve il yöneticilerinden çalışma sürelerinin uzatılması için destek isteyen geçici işçiler, İş-Kur önünde bekledi. Altı çocuğunu İş-Kur’dan aldığı maaşla okuttuğunu belirten Nurhan Tan; “7 Çocuk annesiyim, 6’sı öğrenicidir. Çocuklarımın bir kısmı üniversite bazıları da lisede okuyor. Onları bu maaşla okutuyorum. Kiracıyım, eşim romatizma eklemi geçirdiği için çalışmıyor. Proje sayesinde geçimimi sağlıyorum. İl yöneticilerinden isteğim iş imkanı sağlamaları. Çocuklarımı okutabilmek için çalışıyorum” dedi. 



“İŞ SÜREMİZİN UZATILMASINI İSTİYORUZ”
İşsiz kalmak istemediklerini belirten çalışanlardan Hasip Emek ise, şöyle konuştu; “9 aydır çalışıyoruz. Bu ayın sonu itibariyle işimiz bitiyor. İşin uzatılması ya da yeniden aynı kişilerin işe alınmasını istiyoruz. Çalışanların çoğu evli ve çocukları var. Bu iş sona erdikten sonra boşta kalacaklar. İşsiz kaldığımız an çocuklarımıza nasıl bakacağımızı kara kara düşünüyoruz? Yöneticiler bize yardım etsin. En azından çalışma sürelerimizin uzatılmasını istiyoruz. Önümüz Bayram. Sonrasında işsiz kalmak istemiyoruz.” Bu arada İş Kur yetkilileri ise yasal olarak süre uzatılmasının söz konusu olmadığını söylediler. 

Editör: TE Bilişim