Kürek, tırmık ve traktörlerle yangına müdahale eden 18 haneli mezra sakinleri: “Evlerimizi Allah korudu. Alevler 50 metre daha yayılsaydı mezra yanacaktı” dediler.

SEFERBER OLDULAR
Batman Valiliği, Tarım teşkilatı ve İl Müftülüğü’nün tüm uyarılarına rağmen anız yangınlarının önüne geçilemiyor. Batman kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Binatlı köyünün Best mezrası çevresindeki 100 dönümlük buğday tarlası alevler içinde kaldı. Hasadın kaldırıldığı tarlada saman istiflerinin alev almasıyla yangının büyüdüğünü belirten mezra sakinlerinden Ramazan Günüz ve Rıdvan Gönül: “İkindi saatlerinde rüzgarın etkisiyle yangın, 18 haneli mezramızın etrafını alevler içinde bıraktı. Belediye itfaiye ekiplerine haber verdik. Müdahale eden itfaiye ekiplerine yardımcı olduk. Etkili olan rüzgar nedeniyle 100 dönümlük alan bir anda alevler içinde kaldı” dediler.



TRAKTÖR, KÜREK VE TIRMIKLA MÜDAHALE
Yangının mezraya 50 metreye kadar yaklaşması üzerine mezra sakinleri, tırmık ve küreklerin yanı sıra traktörlerle yangının çıktığı bölgeyi kontrol altına almaya çalıştı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan anız yangınında yer altındaki yüzlerce canlı telef oluğunu ifade eden mezra sakinlerinden Ramazan Günüz, şöyle konuştu: “Yangını duyan tarlaya koştu. Çoluk-çocuk yangını söndürdük. Tarlada henüz saman kümelerini bile toplamamıştık. Etkili rüzgar bir anda 100 dönümlük alanı kül etti. Telekom’a ait bazı telefon hat direkleri de zarar gördü. Tarladaki su dinamolarını güçlükle topladık.” Öte yandan yaklaşık 3 saat süren yangını güçlükle kontrol altına alan mezra sakinleri; “Alevler biraz daha yaklaşsaydı mezramız kül olurdu” diye konuştular.


Editör: TE Bilişim