**DSİ, Erköklü köyü ile Balpınar beldesi yakınlarında dere kenarına yeni isnat duvarı yapacak. Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, dere ıslahı çalışmaları kapsamında şehir içi bölümünün de ele alınmasının gerektiğini söyledi ve ekledi; “İstimlak çalışmalarına gücümüz yok.”

DSİ’DEN YENİ ÇALIŞMA
Yılın son İl Koordinasyon kurulu toplantısında kentin önemli sorunlarından İluh deresine dikkat çeken Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, ıslah projesi kapsamında İluh çevresindeki evleri istimlak edecek durumda olmadıklarını söyledi. DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Veysi Kanat, derenin başlangıç bölümü Erköklü köyü ile son kısmı olan Balpınar yakınlarında 1 kilometreyi bulacak yeni isnat duvarının yapılacağını söyledi. Belediye’nin istimlak çalışmasına yönelmesinin gerektiğini belirten Kanat; “Erköklü köyü ile Balpınar beldesi bölgelerinde istimlak duvarını 1 kilometre daha uzatacağız. Altyapı çalışmaları için Belediye’nin dereye yakın bölgelerdeki taşınmazları istimlak etmesi gerekiyor” dedi.


ÖZDEMİR; “İMKANIMIZ YOK”
İluh deresi başta olmak üzere kentin bazı sorunlarına dikkat çeken Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, DSİ’nin başlatmak istediği projeye destek vermek istediklerini, fakat imkanlarının yetersiz olduğunu ifade etti. Özdemir, şöyle devam etti; “İsnat duvarının yapımına yönelik DSİ’nin bu projesine bir itirazımız yok. Ancak istimlak gibi bir maddi gücümüz yok. Dere kenarındaki gayrimenkul sahiplerinin ikna edilmesi gerekiyor. Şu anda istimlak çalışmalarına yönelik yerel yönetimin gücü yok.” Bu arada İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Belediye’nin projelerini, Belediye Başkan Yardımcılarından Ali Nasıroğlu gündeme getirdi. Nasıroğlu, ilk sunumu İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptı
Editör: TE Bilişim