** Elektrik kesintileri ve salınımı nedeniyle kente düzenli su veremediklerini açıklayan Eşbaşkanlar Sabri Özdemir ve Gülistan Akel: “Hükümetin yanlış politikalarının kurbanı ne çiftçi, ne yurttaş ne de belediye olmalıdır” dediler.

YURTTAŞIN YANINDAYIZ”

Belediye Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, DEDAŞ’ın elektrik kesintileri ve TEİAŞ’tan kaynaklı elektrik salınımı sorununa basın toplantısıyla dikkat çekti. Eşbaşkanlar çiftçiye destek verirken, hükümete ise uyarıda bulundu. Belediye Meclis salonunda düzenenlenen toplantıda açıklamayı Eşbaşkan Gülistan Akel okudu. Kesintiler nedeniyle hizmetlerinin etkilendiğini belirten Eşbaşkanlar Akel ve Özdemir: “Esnaf kepenk kapatacak, çiftçiyi ürün yakacak duruma getiren şey çarpık politikalardır. Bu yanlış politikalardan yeterince zarar görmekteyiz. Yaşanan her elektrik kesintisi ve voltaj düzensizliği hizmetlerimizi olumsuz etkilemekte ve özellikle de içme suyunu yurttaşa ulaştırmada büyük zorluklar yaratmaktadır” dediler.

2 SAATLİK KESİNTİ, 8 SAAT SUSUZ BIRAKIR”

Günde iki saatlik elektrik kesintisinin yurtttaşların 7-8 saat boyunca düzenli suya erişimini engellediğine dikkat çeken Eşbaşkanlar, şöyle devam etti: “Yine bugünlerde günde 60 kez yaklaşan voltaj düzensizlikleri ve salınımı içme suyu pompa istasyonumuzu devredışı bırakmamıza neden olmaktadır. Önceki yıllarda gerek TEİAŞ yetkilileri, gerekse EPDK yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde elektrik enerjisi kullanımının salınıma ve voltaj düzensizliğine neden olmaması için çalışma başlattıklarını belirtmelerine rağmen bir çalışmanın yapılmadığı ortadadır. Bugün çiftçi yol kapatıp eylem yapıyorsa, bunun tek sebebi hükümetin yanlış politikalarıdır”

DERHAL ÇÖZÜM BULUNMALI”

Yetkili kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye davet eden Eşbaşkanlar Özdemir ve Akel: “Yetkilileri uyarıyoruz. Hiç kimseyi mağdur etmeden bu soruna derhal çözüm bulunmalıdırlar. Voltaj düzensizliğini önleyecek sistemler acilen kurulmalı, tarımsal politikalar gözden geçirilmeli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı daha cazip hale getirilmelidir. Hükümetin yanlış politikalarının kurbanı ne çiftçi olmalı, ne yurttaş olmalı ne de Batman Belediyesi olmalıdır” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim