** Havaların soğuduğu Batman’da elektrik kesintilerinden şikayetçi olan üç mahalle muhtarı ve bazı vatandaşlar, DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun’un odasını bastı. Sert tartışmaların yaşandığı DEDAŞ’ta güvenlik ekiplerinin araya girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi.

 

DEDAŞ’TA GERGİN ANLAR

Batman’da havaların soğumasıyla birlikte elektrik kesintilerinin sık sık yaşanması DEDAŞ yetkilileri ile muhtarları karşı karşıya getirdi. 19 Mayıs, Çarşı ve Yeşiltepe mahalle sakinleri ile muhtarları, DEDAŞ Batman İl Müdürü Murat Dursun’un odasına girerek, tartıştı. Muhtarlar Cemal Çerçel, Ebedin Türkan ve Mehmet Kolaldıran, 50 Kişilik mahalleliyle birlikte Müdür Dursun’un kapısını zorlayarak içeri girdi. DEDAŞ Müdürü Murat Dursun ile sözlü tartışmaya giren muhtarlar: “Her gece saatlerce karanlıkta kalmayı hak etmiyoruz. Kesintiler nedeniyle esnaf iş yapamaz oldu. Trafoların fazları devreye girmiyor. Bundan sonra önlem alınmazsa tepkimiz daha ağır olacak” dediler.

 

“KAÇAK DENETİMİ YAPAMIYORUZ”

Muhtarlarla tartışmaya giren DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun ise kaçak ekiplerinin binalarda kontrol yapamadığını belirterek: “Kaçak elektrik denetimini yapmakta zorlanıyoruz. Ekiplerimiz mahallere giremiyor. Hala odun-kömür sobası kuramayan evler var. Bu mahallelerde kaçak oranı yüzde 80 civarındadır. Elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz ama trafolar yükü kaldırmıyor” yanıtı verdi. DEDAŞ güvenlik ekiplerinin araya girmesiyle muhtar ve mahalle sakinleri binadan ayrıldı. 

Editör: TE Bilişim