** Önceki hafta gösteriler sırasında hasar gören ve çoğu molotof kokteyli ile yakılan banka şubelerinin ATM’leri metal yığınına dönüşürken, Batman’a yeni ATM cihazları geldi.

 

YENİ ATM’LER BATMAN’DA
Gösteriler sırasında 20 civarında ATM cihazının yakıldığı Batman’da, bankaların genel merkezleri bu kez korunaklı cihazları kente gönderdi. Yaşamın normale döndüğü Batman’da banka şubeleri, ihtiyaç duyduğu ATM’leri Genel Merkezden istetti. Turgut Özal bulvarındaki şubelere dünden itibaren yeni cihazların geldiği gözlendi. Banka Şubesi yetkilileri, yeni ATM’lerin öncekilere oranla daha korunaklı olduğunu söylediler. Paraların bulunduğu kasaların çelik olduğu ve yangın sırasında paraların kasada yanmama özelliğine sahip olduğu belirtildi.

 

RAPORLAR TAMAMLANDI
Telekom, PTT ve 20’ye yakın banka şubesinin hasar gördüğü olaylarda müfettişlerin ekspertiz raporları da Valilik Hasar Tespit Komisyonu’na ulaştırıldı. Şubelerdeki hasar oranının yüksek miktarda olduğu öğrenildi. Banka Şube yetkilileri, yeni ATM’leri monte çalışmalarının hafta sonu tamamlanacağını belirterek, şöyle konuştular: “Yaklaşık 10 gündür ATM cihazları atıl durumdaydı. İşlemler yapılamıyordu. ATM cihazı taleplerimiz hemen karşılandı. Daha korunaklı ATM’ler hafta başından itibaren devreye girecek.”

Editör: TE Bilişim