** Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Örensu köyünde hayvanların süt sağımı sırasında 4'ü kadın 7 kişi öldürüldü. Saldırının üzerindeki sır perdesi henüz aralanamazken, köydeki çobanın oğulları aranıyor.

ÖRENSU’DA VAHŞET

Son beş yılda komşu iller Mardin ve Diyarbakır’ın bazı köylerinde yaşanan büyük olayların benzeri bu kez Kozluk’un Örensu köyünde meydana geldi. Cumartesi akşamı 19.00 sıralarında köyün bir kilometre yakınındaki Garzan çayı kıyısında Osman Şen (19), Bilal Efe (16), Sultan Efe (18), Selime Efe (41), Leyla Güneş (17), Mehmet Tunla (12) ve Saadiye Tunla (62), sırt ve kafalarından aldıkları pompalı tüfek ve tabanca mermileriyle öldürüldü. Silahlı saldırının üzerindeki sır perdesi henüz aralanamazken, olay ile ilgili gözaltına alınan çobanın oğlu Abdulmenaf Taş’ın sorgusu Jandarma’da sürüyor.

KARANLIK OLAY

Batman Valisi Azmi Çelik, ilk bulgulara göre, olayın aileler arasındaki husumetten kaynaklandığını ve soruşturma sonununda olayın sebebinin ortaya çıkacağını söylerken, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, kamuoyuna yansıdığı gibi bir kişinin silahlı saldırısı ile 7 kişinin öldürülmesi olayında birçok soru işaretleri bulunduğunu belirtti. Köyün ileri gelenleri ise, olaydan sonra kaçan çoban ve oğullarının bu olayı planlayarak gerçekleştirmiş olabileceklerini söylediler.

OLAY YERİNE KOŞTULAR
Kozluk ilçesine bağlı Örensu (Süphiye) köyündeki Garzan çayı kıyısında Cumartesi akşamı yaşanan olayı duyan çevre köy ve mezralarda oturanlar, olay yerine koştu. Jandarma ve sağlık görevlilerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı alanda yerde yatan Osman Şen, Bilal Efe, Sultan Efe, Selime Efe, Leyla Güneş, Mehmet Tunla ve Saadiye Tunla’nın kimlik tespiti sırasında yüzlerce kadın ağıt yaktı. 300 ve 400 metre aralıklarla yatan ölülerin kimlik tespiti için nöbetçi savcı gece yarısına kadar incelemede bulundu.

Editör: TE Bilişim