** 10 Haziran 2010’daki sünnet şöleninde Kozluk ilçesinde penisi kesilen 6 yaşındaki M.Ç.’nin davası, Danıştay tarafından onandı. Ailenin maddi tazminatının karşılanmadığını söyleyen avukat Orhan Acar: “Aileye sadece 600 bin TL manevi tazminat verildi. Çocuğa ileride tedavi olabilecek maddi tazminat verilmeli” dedi.

 

“ANAYASA MAHKEMESİNE GİDEBİLİRİZ”

10 Haziran 2010 tarihinde TPAO ile Batman Valiliği’nin ortak düzenlediği sünnet şöleninde penisi kesilen 6 yaşındaki M.Ç.’nin davasının Danıştay tarafından onanması ailesi ile avukatı harekete geçirdi. Daha önce Sağlık Bakanlığı’na 2.5 Milyon TL’lik tazminat davası açtıklarını belirten Çetinkaya ailesinin avukatı Orhan Acar: “Batman Bölge İdare Mahkemesi, sadece ailenin manevi tazminatı için 600 Bin TL verilmesini kararlaştırmıştı. Bu da ailenin üzüntüsünün telafisine yönelikti. Amacımız ileride ergenlik çağında tedavi olabilecek çocuğun tedavisinin ilgili kurum tarafından karşılanmasıdır. Bu nedenle aileye tazminat davası için yeniden kararın düzeltme talebinde bulunacağız. Aksi takdirde davayı Anayasa Mahkemesine taşıyacağız” diye konuştu.

 

“AİLE ZORDA”

Batman’ın Kozluk ilçesi İslambey mahallesinde oturan Cuma Çetinkaya’nın 7 kişilik ailesinin geçimini sağlamakta zorluk çektiğini de ifade eden avukat Acar, şöyle devam etti: “10 Haziran 2010 tarihinde M.Ç. sünnet edildiğinde yanık merhemiyle eve gönderiliyor. Olaydan üç gün sonra durumun farkına varılıyor. Diyarbakır Tıp Fakültesinde tedavisi yapılan çocuğun ileride ameliyat olabileceği belirtiliyor. Aile haklı olarak maddi tazminat istiyor. Danıştay 15. Dairesinin, Batman İdare Mahkemesinin kararını onamasına itiraz ediyoruz. Bu kararın düzeltilmesini bekliyoruz. Çünkü ailenin maddi durumu kötü. Bu davanın Danıştay’dan düzeltilmesini bekliyoruz.”

Editör: TE Bilişim