* Bölgenin sayılı meyve suyu fabrikası konumundaki 'Kani' meyve suyu fabrikası deneme üretimine başladı. Günlük 160 ton üzüm ve 100 ton elma suyunun ilk etapta değerlendirileceği tesiste ayrıca nar, üzüm, çilek ve domates üretimi de yapılacak.

DEV TESİS

Batman Organize Sanayi bölgesinde geçen yılın Mayıs ayında temeli atılan Fernas Şirketler Topluluğu bünyesindeki Kani meyve suları fabrikası deneme üretimindeki sınavı başarıyla geçti. Deneme üretiminde yüzde 80 başarı elde ettiklerini belirten tesis hissedarlarından Sabit Ceylan, "Deneme üretiminin ilkini başarıyla geçen tesiste şimdi de ikinci tadilattan sonra da ikinci deneme üretimine geçeceğiz. Ayrıca Gıda Mühendisliği denetiminde 20 ila 50 arasında teknik eleman çalışacak. Tesisin çekirdek kadrosunu şimdiden oluşturduk" dedi.

BAĞ ÇUBUĞU FİDESİ

Pınar anlamına gelen Kürtçe isim olan 'Kani' adının verildiği meyve suları tesisinin yeni hasat döneminde yörede yetişen meyve ürünlerini değerlendireceğini ifade eden Ceylan, şöyle devam etti; "Fidancılığı kendi imkanlarımızla dikmeye başladık. Tesis bahçesine 12 bin bağ çubuğu fidesi ekildi. Üç bin fıstık ağacı ekimini de tamamladık. Nar, üzüm, elma ve çileğin değerlendirileceği tesiste bir de domates suyu ünitesi yer alıyor. Tamamen otomasyon sistemine sahip meyve suyu tesisi önümüzdeki aylarda tam kapasiteyle üretime geçecek."

Editör: TE Bilişim