** Batman’da, iki böbreği iflas eden ve nakil için 5 aydır cezaevindeki babasına izin verilmesini bekleyen 15 yaşındaki Mizgin Bahar Noyan, nihayet böbrek nakli olabilecek.

** 5 Aylık bürokratik engellerin ardından naklin gerçekleşeceğini belirten avukat Mehmet Bağatır: “Aylardır bu haberi bekliyorduk. Nihayet bürokrasiyi aştık” dedi…

NAKİL BÜROKRASİSİ

Yanlış tedavi sonucu iki böbreği iflas eden Batmanlı Mizgin Bahar Noyan’ın 5 aydır beklediği iyi haber geldi. Ortaokul öğrencisi Mizgin, 4 yıldan beri haftada üç kez diyalize girerek yaşam mücadelesi veriyor. Talihsiz kızın babası Alaattin Noyan ise (45), 2012 yılında ‘gösteri, toplantı kanununa muhalefet ve örgüt üyesi’ olmakla suçlanıp Yargıtay tarafından 7 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildikten sonra Batman M Tipi cezaevine gönderildi. Daha sonra Mizgin’e böbrek nakli için avukat Mehmet Bağatır’ın girişimleriyle donör olan baba Alaattin Noyan, ameliyatın yapılacağı Diyarbakır’a sevk edildi.



5 AY ARADAN SONRA

İHD Batman Şube Başkanlığı görevini de yürüten avukat Mehmet Bağatır, naklin 5 aylık bürokratik engellerin ardından yapılabileceğini belirterek: “Nakil izni için Temmuz ayında dilekçeyi Batman C. Başsavcılığına ilettik. Savcılıktan yetkinin Adalet Bakanlığı olduğu yanıtını alınca oraya da dilekçeyle başvurduk. Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü nakile izin verdi. Ameliyat için hastanın sevki Diyarbakır Cezaevine yapıldı ama nakil izni için ise yetkinin hükümlünün bulunduğu Diyarbakır cezaevi olduğu bildirildi. Biz de tekrar yaklaşık 1.5 ay önce Diyarbakır C.Başsavcılığına dilekçe gönderdik. İki gün önce savcının katibiyle görüşürek gerekli iznin çıktığını öğrendim. Bu haber aileye önceden verilmiş. Şu an nakil için bir engel kalmadı” dedi.

NAKİLİ BEKLİYORUZ”

Mizgin’in annesi Sakine Noyan olumlu haberin ardından tekrar Dicle Tıp Fakültesi’nde gittiklerini ifade ederek: “Nakil iznini alır almaz hastaneye gittik. Mizgin’in tahlilleri yeniden yapıldı. Ancak Mizgin’in tansiyonunun düşmesi ile özel oda ayarlanması için bizi eve gönderdiler. Bir haftadır hastaneden haber bekliyoruz. Hava soğudu, cezaevindeki ortam kötü olduğundan eşimin tam anlamıyla iyileşmeden taburcu olmasını istemiyorum. Kızımın da enfeksiyon kapmaması için iyi ortamda kalması gerekiyor. Havalar daha da soğumadan naklin bir an önce yapılmasını istiyorum” diye konuştu. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim