** 1 Kasım seçimleri akşamı aracıyla eski havalimanı yolu Acetler kavşağını döndüğü sırada özel hareket polislerinin saldırısına uğradığını ileri süren 33 yaşındaki Müslüm Mustafaoğlu, İHD Batman Şubesi’ne başvuruda bulunarak, suç duyurusunda bulundu.

“KÜFÜR EDİP, DÖVDÜLER”
Batmanlı 33 yaşındaki Müslüm Mustafaoğlu, 1 Kasım gecesinde yüzü maskeli 10 kişilik özel hareket polisi tarafından şiddete uğradığını söyledi. Dün İHD Batman Şubesi’ne başvuruda bulunarak, savcılığa suç duyurusunda bulunan Mustafaoğlu: “Acetler kavşağında kırmızı ışıkta durdum, yeşil ışık yandığında geçiş yaptım. O esnada hızlı bir araç önümden geçti. Aniden fren yapıp, geçmesine müsade ettim. Zırhlı araç bir anda önümde durdu. Aracın kapısını açıp bana küfür ettiler. Aractan inip, üzerime geldiler. O an korkudan camı kapattım. Polisler aracıma tekme ve uzun silahlı namluların dipçiğiyle vurdu. Küfür ettiler. Beni arabadan indirmeden kapıyı açıp, sırayla yer değiştirerek yarışa girer gibi beni darp ettiler. Konuşmama bile müsade etmediler.”




SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Şikayet için Bahçelievler polis merkezine gittiğini de belirten Müslüm Mustafaoğlu, şöyle devam etti: “İfademi almak istemediler. Şikayetten vazgeçmem için ‘sen zararlı çıkarsın, ispat edemezsin’ dediler. Daha sonra telefonla avukata ulaşıp, ifademi verebildim. Gece saatlerinde de polisler tarafından Bölge Devlet Hastanesi’ne götürüldüm. Burada da doktoru etki altına alarak, bana darp raporu verilmemesini sağladılar. İHD’ye başvurarak, beni darp eden polisler, karakoldaki görevliler ve doktor hakkında suç duyurusunda bulundum.” Öte yandan İHD Şube Başkanı Mehmet Bağatır da bu olayın takipçisi olduklarını belirterek: “Elimizde kamera görüntüleri ve doktor raporu da var. Sorumlu olan kişilerin yargılanması için mücadele edeğiz.” 



Editör: TE Bilişim